ΑΛΜΥΡΟΣ

Από σήμερα η έκδοση – θεώρηση αδειών θήρας

από-σήμερα-η-έκδοση-θεώρηση-αδειών-θή-166981

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η έκδοση – θεώρηση των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2014 – 2015 στα γραφεία του Συλλόγου στις εργατικές κατοικίες Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό.

Όπως ενημερώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού, η ανανέωση – θεώρηση θα γίνεται καθημερινά στις ώρες από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι καθημερινά εκτός Κυριακής και στο διάστημα 6-8 το απόγευμα κάθε Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής.

Οι τιμές των αδειών είναι η τοπική 116,02 ευρώ, η περιφερειακή 136,02 ευρώ και η γενική 166,02 ευρώ. Ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι υπάρχει αύξηση 4,55 ευρώ που οφείλεται αποκλειστικά στην αυξημένη τιμή που έδωσε η ασφαλιστική εταιρεία κατά τη δημοπρασία που έγινε στη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στη Λάρισα. « Δεν υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός και επιπλέον υπήρξαν δυστυχώς πολλά θανατηφόρα ατυχήματα που αποθάρρυναν τις εταιρείες για χαμηλότερα ασφάλιστρα» προσθέτει ο Κυνηγετικός Σύλλογος.

Τα δικαιολογητικά για τους παλιούς κυνηγούς

Αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: 1) Ατομικό βιβλιάριο θήρας (απαιτείται πρόσφατη φωτογραφία του κατόχου ή νέα έγχρωμη, αχρησιμοποίητη φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας). 2) Εάν έχει γίνει και ανανέωση της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου θεωρείται σκόπιμο να κατατεθεί η νέα Α.Κ.Κ.Ο. 3) Για όσους θεωρήσουν την άδεια θήρας σε διαφορετική Δασική Αρχή απαιτείται και η προσκόμιση αποδεικτικού μόνιμης κατοικίας και ως αποδεικτικό λογίζεται είτε η βεβαίωση από τον οικείο Δήμο, είτε το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.
4) Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από τη φετινή κυνηγετική περίοδο ο εμβολιασμός των κυνηγετικών σκύλων θα είναι υποχρεωτικός.
Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους κυνηγοί κατά την έκδοση των αδειών θήρας υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και τα βιβλιάρια υγείας τους η τα διαβατήρια τους όπου θα φαίνεται η ημερομηνία του εν ισχύ εμβολιασμού η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου που έχει διενεργήσει τον εμβολιασμό καθώς επίσης να μεριμνούν και για τη σήμανση τους(άρθρο 5Ν 4039/2012) . Οι κυνηγοί που δεν είναι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν στην κατοχή τους κυνηγετικά σκυλιά.

Δικαιολογητικά προβλέπονται και για την έκδοση νέας άδειας, ενώ ατομικό βιβλιάριο εκδίδεται μόνο σε νέους κυνηγούς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπευθύνους στα γραφεία του Συλλόγου τηλ. 2422021662.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου