ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανανεώνονται οι συμβάσεις εικοσιτεσσάρων καθαριστριών

ανανεώνονται-οι-συμβάσεις-εικοσιτεσ-167436

Στη θέση τους θα είναι από 1ης Σεπτεμβρίου οι 24 σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Αλμυρού.

Με ομόφωνες αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε η ανανέωση των συμβάσεων για τη νέα σχολική χρονιά.

Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού απασχολεί εδώ και δέκα χρόνια 24 καθαρίστριες για τα σχολεία του καλλικρατικού σήμερα ΟΤΑ.

Οι καθαρίστριες απασχολούνται με δεκάμηνες συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Εκτός από τις μόνιμες του Δήμου Αλμυρού, που είναι περίπου δέκα καθαρίστριες, την ευθύνη πληρωμής των οποίων έχει ο Δήμος, οι 24 καθαρίστριες είναι στην ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ομόφωνα αποφάσισαν τις προηγούμενες μέρες για την ολοκλήρωση των συμβάσεων και την εκπαιδευτική χρονιά 2014-2015.

Εξάλλου η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αποπλήρωσε μέχρι 30/6 τις καθαρίστριες, ενώ οι εργαζόμενες είναι τακτοποιημένες και με το ΙΚΑ τους και την Εφορία.

Η αποπληρωμή μισθών, ΙΚΑ και Εφορία έγινε στις 13 Ιουλίου με το κλείσιμο των σχολείων. Εξάλλου τα χρήματα για την απασχόληση των καθαριστριών καταβάλλονται σε δύο δόσεις, μία δόση στις 27 Μαρτίου και μία στις 27 Ιουνίου.

Μέχρι το Μάρτιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενες είχαν πληρωθεί τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου και το ΙΚΑ του Ιανουαρίου. Η δεύτερη δόση των χρημάτων που περίμενε η Σχολική Επιτροπή, καθώς ο Δήμος δεν είχε ταμειακό υπόλοιπο, καταβλήθηκε στις 27 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φώτης Χατζηδημητρίου σημείωσε ότι οι καινούργιες συμβάσεις θα γίνουν τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε από 1ης Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενες να είναι στη θέση τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου