ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων

ξεκινούν-εργασίες-συντήρησης-σχολικ-167458

Ποσό ύψους 38.000 ευρώ θα διατεθεί από το Δήμο Αλμυρού για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

Τα χρήματα πιστώθηκαν στον προϋπολογισμό του Δήμου τέλη Ιουλίου στο πλαίσιο του προγράμματος σχολική στέγη.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φώτης Χατζηδημητρίου είπε ότι η έγκριση του προαναφερόμενου ποσού αναμενόταν από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε υποβλήθηκε προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σχετικό αίτημα που αφορούσε στα προβλήματα στα σχολικά κτήρια τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ από τον προϋπολογισμό του Δήμου το 2013 είχε μείνει ένα υπόλοιπο ύψους 18.500 ευρώ, των οποίων η εκταμίευση αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι η πίστωση του λογαριασμού αφορά στις εργασίες συντήρησης μόνωσης και ελαιοχρωματισμού που πραγματοποιήθηκαν το Πάσχα στο Γυμνάσιο Πτελεού και στον εξωτερικό του χώρο και στον εσωτερικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Το κτήριο έγινε καινούργιο. Η μόνωση που τοποθετήθηκε αντιμετώπισε το πρόβλημα της ταράτσας που έμπαζε νερά. Ο ελαιοχρωματισμός εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου αντιμετώπισε φαινόμενα μούχλας που δημιούργησε η υγρασία στους τοίχους. Το σχολικό κτήριο έγινε καινούργιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Επιπλέον τα χρήματα αφορούν στις εργασίες που έγιναν στο 3ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, όπου εκτελέστηκε εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτηρίου και των κιγκλιδωμάτων, ενώ τις επόμενες μέρες η αισθητική παρέμβαση θα συνεχιστεί στον εσωτερικό χώρο του σχολικού κτηρίου.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται και η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής, όμως ομόφωνα αποφασίστηκε ήδη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τη νέα σχολική χρονιά.

Μάλιστα για την καινούργια εκπαιδευτική χρονιά θα γίνουν απεντομώσεις και μυοκτονίες, καθώς επίσης συντήρηση των καυστήρων με την υπογραφή σύμβαση με ηλεκτρολόγο και υδραυλικό για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης παρουσιαστεί για την ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου.

Οι καινούργιες παρεμβάσεις

Οι 38.000 που πιστώθηκαν σε λογαριασμό του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικής στέγης θα αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο νεόδμητο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, το Δημοτικό Ευξεινούπολης, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το Γυμνάσιο Σούρπης και το 2ο Δημοτικό Αλμυρού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χατζηδημητρίου η Σχολική Επιτροπή έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων, την επιδιόρθωση της ζημιάς στα πλακάκια στις τουαλέτες με την ταυτόχρονη επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης.

Στο Δημοτικό Ευξεινούπολης θα πραγματοποιηθεί εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, ενώ στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης θα αντικατασταθεί το κιόσκι και θα αντιμετωπιστεί η διαρροή που έχει παρουσιαστεί σε σημείο στο ταβάνι. Επιπλέον θα αντικατασταθούν τα πλέξιγκλας στις μπασκέτες όπως και στου Δημοτικού.

Ο προγραμματισμός της Σχολικής Επιτροπής για το Γυμνάσιο Σούρπης προβλέπει επίσης ελαιοχρωματισμό, επισκευές στις εγκαταστάσεις υγιεινής καθώς και συντήρηση του εσωτερικού χώρου των αιθουσών. Στο 2ο Δημοτικό Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί επίσης εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου