ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγιορείτικη βραδιά στον Πτελεό

αγιορείτικη-βραδιά-στον-πτελεό-171298

Διοργανώνεται στη μνήμη του π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού

Απογευματινή εκδήλωση με Αγιορείτικη γεύση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού. Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και την πολύτιμη συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού και του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού. Θα προηγηθεί ο Εσπερινός και Ι. Παράκληση στην Θεοτόκο (6:30 – 7:30 μ.μ.) και θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (7:30 – 9:00 μ.μ.).

Το κεντρικό θέμα της εκδηλώσεως θα είναι η Β΄ παρουσίαση του βιβλίου: «Φιλοκαλικά μελετήματα. Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού». Το βιβλίο έχει εκδώσει «Ο Εσταυρωμένος» και διασώζει μια ομάδα χειρογράφων – πνευματικών και θεολογικών κειμένων του Μακαριστού Αγιορείτη Μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού, ο οποίος γεννήθηκε στον Πτελεό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων και εκπροσώπου των συγγενών του π. Μαρκέλλου. Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ. Σ. του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος», ομιλία Εκπροσώπου της Ι. Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους και παρουσίαση του βιβλίου: «Φιλοκαλικά μελετήματα» από τον Φιλόλογο κ. Νικόλαο Σπανό.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Χορωδία του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, την οποία θα διευθύνει η Καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαριάνα Σαμαρτζή.

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

Να προμηθευτούν το βιβλίο και άλλες εκδόσεις του Συλλόγου, όπως βιβλία, CD, DVD, κάρτες κ.α, να δουν σε πίνακα πολλά αποξηραμένα φύλλα δένδρων πάνω στα οποία ο π. Μάρκελλος έγραφε διάφορα μηνύματα και ρητά, να δουν την μορφή του σε φωτογραφία που έχει εκδώσει ο “Ε” ειδικά για την εκδήλωση αυτή και ν’ ακούσουν αναμνήσεις από συγγενείς, μαθητές, φίλους και συνεργάτες του χαριτωμένου αυτού μοναχού.

Ιερό Μνημόσυνο

Αύριο Σάββατο 9 Αυγούστου θα τελεστεί θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του π. Μαρκέλλου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, όπου διασώζονται πολλές βυζαντινές εικόνες που είχε προσφέρει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου