ΑΛΜΥΡΟΣ

Αφησε στις κορνίζες δύο πτυχία και άλλαξε επαγγελματικό μονοπάτι

αφησε-στις-κορνίζες-δύο-πτυχία-και-άλλ-177113

Εναλλακτικούς τρόπους επαγγελματικής αποκατάστασης ψάχνουν οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα, όπως μία πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας, η οποία λόγω της κρίσης αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διακόσμηση και κατάφερε να γίνει μια πετυχημένη επιχειρηματίας.

Η Ελένη Χατζηδημητρίου πριν λίγα χρόνια ίσως ακολουθούσε μία δοκιμασμένη συνταγή. Τη σίγουρη θέση της καθηγήτριας Γαλλικών. Εκείνη όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, προτίμησε να καθίσει ξανά στα θρανία, να σπουδάσει διακόσμηση εσωτερικών χώρων και να τολμήσει μόλις στα 28 της να ανοίξει την δική της επιχείρηση.

«Αισθανόμουν απογοητευμένη έχοντας δύο πτυχία και μην ξέροντας τι να κάνω. Ανασκουμπώθηκα όμως αμέσως και η θέλησή μου να μη φύγω στο εξωτερικό με έκανε να ψάξω να βρω τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα στην Ελλάδα», λέει η ίδια.

Τόλμησε, κυνήγησε την δουλειά, τον πρώτο καιρό ακόμα και χωρίς να ζητάει πληρωμή ώστε να γίνει γνωστή. και κατάφερε όχι απλά να έχει μία επιτυχημένη επιχείρηση στον Αλμυρό, αλλά να ετοιμάζει και δεύτερο γραφείο.

«Μέσα σε τρία χρόνια η επιχείρηση μου έχει σταθερή ανοδική πορεία και τώρα φτιάχνω δεύτερο χώρο για να παρέχω διακόσμηση εκδηλώσεων. Καλό θα ήταν οι νέοι άνθρωποι να αναζητούν τις ευκαιρίες που γεννιούνται μέσα στην χώρα, γιατί υπάρχουν και αυτές», αναφέρει.

Παράλληλα, αρθρογραφεί σε στήλες διακόσμησης σε περιοδικά και στο διαδίκτυο δίνοντας -μεταξύ άλλων- και πολλές χρηστικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να ομορφύνουμε οικονομικά τον χώρο μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου