ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατάλογος προβλημάτων στα σχολικά συγκροτήματα

κατάλογος-προβλημάτων-στα-σχολικά-συ-177234

Με πολλά προβλήματα -ακόμη και σε νεόδμητα σχολεία στον Αλμυρό- αναμένεται να ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική χρονικά 2014-2015. Σύμφωνα με επιστολή των Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Δήμο Αλμυρού, προβλήματα με την αποχέτευση, τη λειτουργία των καυστήρων και μεταξύ άλλων τα ετοιμόρροπα κουφώματα καθιστούν προβληματική την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Στο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης συγκεκριμένα η αποχέτευση γεμίζει με νερά το πάτωμα στις τουαλέτες φαινόμενο που έχει ξεκολλήσει ολόκληρα πλακάκια από τους τοίχους και φούσκωσε ντουλάπια.

Στο Νηπιαγωγείο Βρύναινας η παλαιότητα εμποδίζει τον καυστήρα του σχολείου να λειτουργήσει πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στο αντίστοιχο σχολικό κτίριο της Αμαλιάπολης, όπου μάλιστα μόλις πρόσφατα έγινε αντικατάσταση. Στο Νηπιαγωγείο Αχιλλείου υπάρχουν επίσης προβλήματα στις τουαλέτες.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, κρίνεται ως αναγκαία η αντικατάσταση των κουφωμάτων και στο Δημοτικό Ευξεινούπολης απαιτείται εσωτερικός ελαιοχρωματισμός στη νεότευκτη πτέρυγα.

Τα προβλήματα συνεχίζονται και στο 2ο Δημοτικό, όπου υπάρχει ανάγκη για εξωτερικό ελαιοχρωματισμό και στο προαύλιο του 1ου και 4ου Δημοτικού όπου ζητήθηκε η απομάκρυνση των παλιών εγκαταστάσεων υγιεινής.

Στο 1ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Αλμυρού εκκρεμεί η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για το οποίο έχει αναδειχθεί ανάδοχος εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ στο 2ο Γυμνάσιο χρειάζεται εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του Σχολείου.

Αντίστοιχα το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης χρειάζεται άμεσα αντιμετώπιση του προβλήματος υγρασίας που έχει παρουσιαστεί σε μεσοτοιχία δύο αιθουσών, καθώς και αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών που υπάρχουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Επιπλέον από το Σχολείο ζητούν την άμεση αντικατάσταση των ταμπλό από τις δύο ταμπλέτες λόγω των ζημιών, εσωτερικό-εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του κτιρίου και σιδερένια περίφραξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου