ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολούμενων γυναικών

πρόγραμμα-ενίσχυσης-απασχολούμενων-177685

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» που αφορά στις αυτοαπασχολούμενες και εργαζόμενες γυναίκες και στοχεύει στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής τους θέση μέσω κατάρτισης είχε την Τετάρτη το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού από μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα στη διευρυμένη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Καλέα Χρήστου (Αντιπροέδρου) και Μπλουγούρα Χρήστου (Γενικού Γραμματέα).

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν το Σύλλογο ότι στόχος τους είναι να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα και γι’ αυτό ορίστηκε για την περιοχή του Αλμυρού εκπρόσωπος ενημέρωσης η κ. Διαμαντένια Καλλή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού από πλευράς του ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας για τα προβλήματα των συναδέλφων τους της περιοχής και συζητήθηκαν κοινές δράσεις για τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου και συγκεκριμένα τα θέματα ρευστότητας, του ασφαλιστικού, της φορολογίας και του ανοίγματος των Κυριακών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Μπούντης υπογράμμισε ότι ο τζίρος των καταστημάτων συνεχώς μειώνεται, ενώ το καθεστώς έλλειψης ρευστότητας και η δυσβάσταχτη φορολογία συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις. Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι επίσης δυσβάσταχτη υποχρέωση.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επαναδιατύπωσε τη θέση του Συλλόγου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού παραμένει πιστός στην απόφασή του ότι οι Κυριακές λειτουργούν επιζήμια στα οικονομικά των καταστημάτων της εμπορικής αγοράς.

Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Φεβρουάριο για μη άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν χρειάστηκε να ξανασυζητήσει το θέμα.

«Πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι η λειτουργία των μαγαζιών τις Κυριακές δεν είναι ωφέλιμη. Η πρόσθεση μίας ακόμη μέρας την εβδομάδα στο ωράριο έστω και για επτά φορές το χρόνο θα αυξήσει τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων δυσανάλογα σε σχέση με τα έσοδα, ενώ θα χαθεί και η προσωπική ζωή του επιχειρηματία. Εμείς επιμένουμε στην απόφασή μας και δεν ανοίγουμε καμία Κυριακή το χρόνο» κατέληξε ο κ. Μπούντης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης από 30/07/2014 έως σήμερα 03/08/2014 από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού με μεγάλη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου