ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για μείωση τιμών ενοικίασης

πράσινο-φως-για-μείωση-τιμών-ενοικίασ-190051

Κοσμοσυρροή αναμένεται και φέτος στο παζάρι που θα ανοίξει τις πύλες του στις 23 Αυγούστου

Πράσινο φως για τη μείωση των τιμών ενοικίασης για τις παράγκες στο τμήμα εστίασης της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, άναψε στην τελευταία συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο, ικανοποιώντας αίτημα των επαγγελματιών.

Για την εφαρμογή της απόφασης θα χρειαστεί να αλλάξει η Κανονιστική Απόφαση που θα τεθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, πριν δοθεί η έκπτωση στους επαγγελματίες, που υποστηρίζουν ότι η κίνηση έχει μειωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Ακόμη και ένα δεύτερο σουβλάκι θεωρείται πλέον πολυτέλεια», υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, που δέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή την περίοδο, στον Αλμυρό, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μαγνησίας και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν και φέτος το μοναδικό παραδοσιακό παζάρι στο νομό, κάνοντας τις αγορές τους στο εμπορικό τμήμα, διασκεδάζοντας στο Λούνα Παρκ και χαλαρώνοντας στο χώρο της εστίασης.

Η εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 30 Αυγούστου, σε έκταση 16 στρεμμάτων, στην περιοχή «Πλατάνια», δίπλα στον Περιφερειακό.

Οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στο εμπορικό, είτε στο ψυχαγωγικό είτε στο τμήμα εστίασης. Ηδη μάλιστα, η πληρότητα αγγίζει το 90%.

Σημειώνεται ότι οι τιμές για τις παράγκες παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Στην Α’ Ζώνη, την κεντρικότερη, η τιμή ανέρχεται στα 385 ευρώ, στη Β’ Ζώνη στα 320 ευρώ, στη Γ’ η τιμή είναι 290 ευρώ και στη Δ’ Ζώνη στα 265 ευρώ. Στο τμήμα της εστίασης, οι επαγγελματίες πληρώνουν 2.000 ευρώ για τα σουβλατζίδικα και 6.000 ευρώ για την κεντρική παράγκα με το χαλβά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου