ΑΛΜΥΡΟΣ

Περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα

περιορίστηκαν-στα-απολύτως-απαραίτη-314764

Από την αρχή της Μ. Εβδομάδας η κίνηση ήταν υποτονική, ενώ ούτε τα επιδόματα που καταβλήθηκαν έδωσαν ανάσα στους εμπόρους

Στην προμήθεια των απολύτως απαραίτητων περιορίστηκαν οι αγορές ενόψει Πάσχα στον Αλμυρό. «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το εμπόριο με ψευδαισθήσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Παναγιώτης Μπούντης.

Οι έμποροι του Αλμυρού, δεν κατάφεραν ούτε φέτος να κάνουν… Ανάσταση. Η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική ήδη από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Το καταναλωτικό κοινό της περιοχής, περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα για τις γιορτές του Πάσχα.

Παραδοσιακά –όπως ήταν φυσικό- κινήθηκαν τα καταστήματα που εμπορεύονται παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια και λαμπάδες. Οι νονοί και οι νονές, έστω και με περιορισμένο βαλάντιο, δεν άφησαν παραπονεμένα τα βαφτιστήρια τους. Έβαλαν όμως σε δεύτερη μοίρα άλλες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό υποτονική ήταν η κίνηση στη γυναικεία και ανδρική ένδυση και υπόδηση, παρά την επάρκεια, την ποιότητα και τις καλές τιμές. Ούτε η καταβολή των επιδομάτων που δόθηκαν σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, κατάφεραν να δώσουν σημαντική ανάσα στην αγορά.

Η… Ανάσταση του εμπορικού κόσμου μετατίθεται για μετά το Πάσχα. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για τα απαραίτητα, βάζει σε δεύτερη μοίρα άλλες αγορές. Δυστυχώς, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το εμπόριο με ψευδαισθήσεις», σημείωσε ο κ. Μπούντης.

Η κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής κίνησης, προβληματίζει τον εμπορικό κόσμο, που αμέσως μετά το Πάσχα, περιμένει ρυθμίσεις από τον ασφαλιστικό του φορέα, τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να δοθεί λύση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αποτελούν «βρόχο» για τους επιχειρηματίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου