ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξενάγηση στο σύμπαν

ξενάγηση-στο-σύμπαν-323869

Ο απέραντος κόσμος του σύμπαντος, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σούρπης.

Την… ξενάγηση στο σύμπαν, ανέλαβε ο αστροφυσικός Μάρκος Γεωργανόπουλος, ερευνητής της NASA και του Πανεπιστήμιου του Μέριλαντ στις Η.Π.Α., τον οποίο προσκάλεσε το σχολείο.

Ο κ. Γεωργανόπουλος, μίλησε με θέμα «Το σύμπαν κι εμείς». Ο ομιλητής καθήλωσε για δύο ώρες μαθητές και εκπαιδευτικούς με την παρουσίαση του Σύμπαντος. Μια γοητευτικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα και ενημερωτικών βίντεο.

Χαριτωμένη στιγμή της εκδήλωσης τα μπλουζάκια της NASA, που ο ερευνητής έδινε σε μαθητές, που απαντούσαν πετυχημένα σε ερωτήσεις του για τον κόσμο των αστεριών (κερδισμένοι μαθητές οι Ηρακλής Κουτμάνης, Χρήστος Ξάνθης, Αλέξανδρος Ρεπάκης, Κώστας Μπαλολί).

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία η συνάντηση των μαθητών του σχολείου με έναν Έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό. Αλλωστε πολλές ερωτήσεις των παιδιών, εκτός από τις απορίες για το απέραντο, γνωστό και άγνωστο, αστρικό σύμπαν, αφορούσαν και την φοιτητική πορεία, τις σπουδές και την ένταξη του Μάρκου Γεωργανόπουλου στον κορυφαίο Οργανισμό εξερεύνησης του Διαστήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου