ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλλαγή προσανατολισμού στο εμπόριο

αλλαγή-προσανατολισμού-στο-εμπόριο-323898

Στο -30% σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν οι πασχαλινοί τζίροι στην τοπική αγορά

Ανάγκη αλλαγής προσανατολισμού του εμπορικού κόσμου προκειμένου να καταφέρει να βγει «ζωντανός» από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης στον Αλμυρό, Παν. Μπούντης.

Τα εμπορικά καταστήματα δεν κατάφεραν να κάνουν… Ανάσταση μέσα στο Πάσχα. Η αγορά κινήθηκε υποτονικά με το σκηνικό να θυμίζει μια οποιαδήποτε καθημερινή περίοδο. «Το γεγονός ότι οι γιορτές έπεσαν στη μέση του μήνα, ανάγκασε το καταναλωτικό κοινό να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, λαμπάδες, παπούτσια και μικροδωράκια.

Τα καταστήματα αυτών των ειδών ήταν εκείνα που δούλεψαν κάπως καλύτερα αυτές τις ημέρες. Τα υπόλοιπα, κινήθηκαν σε πτωτική τροχιά, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις μαγαζιών που κάποιες ημέρες δεν έκαναν ούτε σεφτέ», ανέφερε ο κ. Μπούντης, μιλώντας για μια πτώση της κίνησης σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον κατά 30%.

Η έλλειψη καταναλωτικής κίνησης στην αγορά έρχεται να συμπληρώσει το δυσμενές κλίμα στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. Οι τραπεζικές κάνουλες είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρευστότητα ενώ την ίδια ώρα τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ διογκώνονται, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ για ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Υπό το βάρος των εξελίξεων, πολλά μαγαζιά εκτιμάται ότι θα κινδυνέψουν με λουκέτο και το εμπόριο με αφανισμό, αν δεν υπάρξει αλλαγή προσανατολισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούντη, ο εμπορικός κόσμος, θα πρέπει να στραφεί πλέον σε άλλα μονοπάτια για να καταφέρει να επιβιώσει. Όπως τονίζει ο ίδιος, ο Δήμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εμπόρων, φροντίζοντας για την εισροή χρημάτων στην τοπική αγορά, μέσα από την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να αποτελέσει το αεροδρόμιο. «Πρέπει να καταστήσουμε την περιοχή πέρασμα των επισκεπτών που καταφθάνουν στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου. Αφού χρήμα τοπικά δεν υπάρχει, πρέπει να το φέρουμε απ’ έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Εστίασε δε και στην περίπτωση της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να πάρουν εισιτήριο για μεγαλύτερες αγορές προκειμένου να τονωθεί το τοπικό κατά κεφαλήν εισόδημα. «Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την επιβίωση του εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδιώξουμε μόνοι μας την αλλαγή, πριν το εμπόριο οδηγηθεί σε βίαιη προσαρμογή», υπογράμμισε ο κ. Μπούντης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου