ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε εξέλιξη η προανάκριση για την έκρηξη του Ρωσικού πλοίου

σε-εξέλιξη-η-προανάκριση-για-την-έκρηξ-327088

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την έκρηξη στο ρωσικό φορτηγό πλοίο «Nakhondka» που συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι των μύλων Λούλη στη Σούρπη.

Η προανάκριση που διεξάγει το κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζεται με τη συλλογή καταθέσεων του πληρώματος πλην των τραυματιών και με τη συλλογή διάφορων εγγράφων σχετικών με προηγούμενες επιθεωρήσεις. Σύμφωνα με πηγές, αναμένεται η επιθεώρηση του πλοίου από εμπειρογνώμονες του ρωσικού νηογνώμονα στον οποίο υπάγεται το πλοίο ενώ, παράλληλα, αναμένεται το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τα αίτια της έκρηξης.

Το λιμεναρχείο επέτρεψε χθες το πρωί την εκφόρτωση των σιτηρών στις εγκαταστάσεις των μύλων Λούλη.

Η έκρηξη στο ρωσικό πλοίο σημειώθηκε στις 8 περίπου το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια οξυγονοκόλλησης σε ντίζελ κινητήρα. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και του κεντρικού λιμεναρχείου Βόλου ήταν άμεση. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά ο 1ος και ο 3ος μηχανικός, ηλικίας 37 και 24 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου και από εκεί σε μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου όπου και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου