ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελκυστικές τιμές σε ποιοτικά προϊόντα στην εμπορική αγορά

ελκυστικές-τιμές-σε-ποιοτικά-προϊόντ-334729

Μέχρι τις 10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ανάσα στα καταστήματα της πόλης αναμένεται να δώσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο, 10 Μαΐου.

Την περίοδο των εορτών του Πάσχα η αγοραστική κίνηση στον Αλμυρό κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πέραν των δυσμενών οικονομικών ολόκληρο το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου δεν βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθεί κινητικότητα.

Οι έμποροι εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Οι ελκυστικές τιμές σε συνδυασμό με την πληρωμή συντάξεων και μισθών προσδοκάται να αναθερμάνουν την εμπορική αγορά.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Παναγιώτης Μπούντης οι εκπτώσεις ξεκινούν από το 10-15% και φτάνουν πολύ υψηλά ποσοστά ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε επιχειρηματία.

«Αφορούν σε όλα τα είδη, ένδυση, υπόδηση αλλά και ηλεκτρικά είδη, με τους εμπόρους να προσφέρουν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές προϊόντα καλής ποιότητας». Οι περισσότεροι εξηγεί ο κ. Μπούντης έχουν πραγματοποιήσει τις καινούργιες παραλαβές για τη θερινή σεζόν ώστε να ικανοποιούν και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Η κρίση εξάλλου έχει χτυπήσει την πόρτα και του εμπορικού κόσμου του Αλμυρού. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχουν αρκετές συνταξιοδοτήσεις, ευτυχώς όμως οι περιπτώσεις λουκέτου στα καταστήματα λόγω χρεών είναι μεμονωμένες.

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων οι επιχειρηματίες μάχονται με νύχια και με δόντια. Τουλάχιστον δέκα καταστηματάρχες έχουν αλλάξει αντικείμενο, ενώ σε μετακόμιση σε άλλα μαγαζιά με χαμηλότερα ενοίκια υποχρεώθηκαν τουλάχιστον 20 επιχειρήσεις αν και τα ενοίκια κρίνονται ότι είναι συμβατά.

Επιπλέον, οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν τέτοιο βραχνά για τους επαγγελματίες ώστε η έκβαση του 2014, όπως καταλήγει ο κ. Μπούντης, να κρίνεται καθοριστική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου