ΑΛΜΥΡΟΣ

Πληρώθηκε η υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου

πληρώθηκε-η-υπάλληλος-του-εργατικού-κ-334751

Υπό αντίξοες συνθήκες η λειτουργία του ΕΚΑ

Ικανοποιήθηκε το αίτημα πληρωμής της υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού. Μετά από παρέμβαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ελήφθη η μέριμνα και πληρώθηκε η εργαζόμενη, που είχε να δει το χρώμα του χρήματος από το τέλος του 2013.

Στην υπάλληλο καταβλήθηκαν οι μισθοί μέχρι και το μήνα Μάρτιο. Στον ΟΑΕΔ έκαναν μία φιλότιμη προσπάθεια και αντιμετωπίστηκε το θέμα είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΑ Βασίλης Λεμουσιάς.

Από τον προηγούμενο μήνα, πρόσθεσε, το Εργατικό Κέντρο έχει περάσει σε μία καλή περίοδο, αφού «διασφαλίστηκε η συνεργασία και τα χρήματα έρχονται στην ώρα τους».

Το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού επιβιώνει υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Λειτουργεί με μόνο μία υπάλληλο, με αποτέλεσμα όταν απουσιάζει να μη γίνεται αντικατάσταση, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τα ένσημα και την ασφαλιστική ενημερότητα, αφού τα πρόστιμα διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο.

Επιπλέον, η καθαριότητα του κτιρίου όπως και τα έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό καταβλήθηκαν από τις οικονομίες του Εργατικού Κέντρου όλα αυτά τα χρόνια παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του είναι μόλις 7.500 ευρώ το χρόνο για τη μισθοδοσία της υπαλλήλου, την καθαρίστρια και τα απορρυπαντικά.

Η λειτουργία του όμως εν μέσω οικονομικής κρίσης παρά τη συρρίκνωση των οικονομικών είναι σημαντική για τους εργαζόμενους της περιοχής. Στην πόλη η ανεργία ξεπερνάει το ποσοστό του 20% σε κλάδους όπως αυτοί των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Οικοδόμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου