ΑΛΜΥΡΟΣ

Καμία δράση στήριξης της αγοράς

καμία-δράση-στήριξης-της-αγοράς-343694

Διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Νίκος Τσανής

Την απουσία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής από δράσεις στήριξης της εμπορικής αγοράς του Αλμυρού και την εγκατάλειψη των καταστηματαρχών στη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών, διαπίστωσε στην περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο του Αλμυρού ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Νίκος Τσανής, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού».

«Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι βιώνουμε καθημερινά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και σε κάθε χωριό της περιοχής μας. Τα αδιέξοδα αυξάνονται, ανέφερε κατά την περιοδεία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Νίκος Τσανής και συμπλήρωσε: Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι συναίσθημα που πνίγει το σύνολο της οικογένειας, αλλά κυρίως τη νέα γενιά. Οι περισσότεροι πολίτες είναι απογοητευμένοι, φοβούνται χειρότερες μέρες, αναζητούν την ελπίδα χωρίς να τη βλέπουν. Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης προς όλους και όλα. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς, τις Δημόσιες υπηρεσίες, την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και τη Δικαιοσύνη.

Καθοριστικό ρόλο, στην κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, παίζει η πρωτοφανής σε ένταση και έκταση κρίση που ζει η Ελληνική Κοινωνία και αποτυπώνεται εμφατικά και στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. Τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών, η φορολόγηση των μικρών και μεσαίων αγροτών – κτηνοτρόφων, αυξάνουν τα οικονομικά αδιέξοδα, βρίσκονται σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και επιδεινώνουν την κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης. Η κρίση αυτή δεν ήρθε ως φυσικό φαινόμενο, αλλά ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται.

Στις προτεραιότητές μας, ανέφερε προς τους καταστηματάρχες του Αλμυρού ο κ. Τσανής, είναι:

– Η σύνδεση του Αλμυρού με το φυσικό αέριο, εφόσον είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

– Η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας.

– Η ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των αντισταθμιστικών οφελών, από τις μεγάλες βιομηχανίες που λειτουργούν στην περιοχή μας, καθώς και από τις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής αιολικής ενέργειας

– Η αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας προς όφελος των κατοίκων της, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο – δημοτικό χαρακτήρα της.

– Η προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς και των τοπικών επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με τους συλλόγους των τοπικών επαγγελματιών και εμπόρων υλοποίηση καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς, με παρεμβάσεις στα σχολεία και πολύμορφες εκδηλώσεις ενημέρωσης.

– Η στήριξη και η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η στήριξη της μαζικοποίησης συλλόγων και σωματείων των εργαζομένων και η ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες όλων των κοινωνικών ομάδων του καθημερινού μόχθου, των ανέργων και των συνταξιούχων.

– Η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχή μας για χαμηλότερο κόστος παραγωγής καθώς και των αιτημάτων θεσμικού χαρακτήρα».

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν επίσης στον υποψήφιο Δήμαρχο Αλμυρού κ. Νίκο Τσανή οι κάτοικοι των περιοχών Κοκκωτοί, Πλάτανος, Ανθότοπος, οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο της δημοτικής δραστηριότητας και αποκλεισμένοι από τη συμμετοχή στο Δήμο, ακόμη και για θέματα που αφορούν τις τοπικές Κοινότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου