ΑΛΜΥΡΟΣ

Κοντά στον πολίτη ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης

κοντά-στον-πολίτη-ο-λιμενικός-σταθμός-346863

Με τη συνδρομή πολλών εθελοντών αλιέων και του Λιμεναρχείου Βόλου

Παρών σε κάθε περιστατικό είτε αυτό αφορά στη θάλασσα είτε στον αιγιαλό είναι ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης. Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει πλωτό μέσο ενώ και η γεωγραφική έκταση που καλύπτει είναι μεγάλη, αφού ξεκινά από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο και φτάνει μέχρι τη Γλύφα, ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης πετυχαίνει και είναι δίπλα στον πολίτη και απέναντι στον παραβάτη.

Το μυστικό της επιτυχίας του, όπως τονίζει η Διοικήτρια, κ. Ευφροσύνη Ψαροπούλου, είναι ότι υπάρχει η προσφορά ενός σημαντικού αριθμού εθελοντών αλιέων και βέβαια η αγαστή συνεργασία του Λιμεναρχείου Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού.

Τα αντικείμενα που καλύπτει ο Λιμενικός Σταθμός είναι πολλά αν αναλογιστεί κανείς τους αλιευτικούς ελέγχους, τους ελέγχους για παρανομίες στον αιγιαλό, τους κατάπλους και μεταξύ άλλων τους αστυνομικούς ελέγχους στην ξηρά. Όμως το προσωπικό καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες. Διαθέτη αγάπη και μεράκι για την εργασία, σημειώνει η κ. Ψαροπούλου.

Ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης λειτουργεί επί 24ωρης βάσης με 18 άτομα προσωπικό μέχρι και τις 3.30 το απόγευμα οπότε ξεκινούν οι βάρδιες που γίνονται από 2-3 άτομα κάθε φορά. Οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή είναι καθημερινές αφού στόχος, όπως εξηγεί η κ. Ψαροπούλου, είναι ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, να μην αισθάνεται μόνος.

Με όχημα που αποτελεί δωρεά εργοστασίου ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης καλύπτει ικανοποιητικά τους αστυνομικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή αφού οι περιπολίες είναι συνεχείς.

Τα φορτηγά

Αντικείμενο με αυξημένο φόρτο για το Λιμενικό Σταθμό Αμαλιάπολης είναι τα φορτηγά πλοία. Η κ. Ψαροπούλου σημειώνει ότι καθημερινά 100 φορτηγά φορτώνουν και εκφορτώνουν εμπορεύματα όπως σιδήρου, σίτου.

«Χρειάζεται να εξετάζουμε όλα τα πιστοποιητικά του καραβιού καθώς και του πληρώματος για να μπορέσει ένα φορτηγό να φύγει από εμάς» σημειώνει η Διοικήτρια, τονίζοντας ότι πολλές φορές διαπιστώνεται πρόβλημα και χρειάζεται να γίνουν επιθεωρήσεις ώστε να τεκμηριωθεί ότι μπορούν να αποπλεύσουν για Ρωσία, Τουρκία.

Ελεγχοι γίνονται καθημερινά και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ οι λιμενικές εγκαταστάσεις ελέγχονται από τεχνικούς ασφαλείας.

Η υπεραλίευση

Χρονοβόροι για το Λιμενικό Σταθμό Αμαλιάπολης είναι οι έλεγχοι για υπεραλίευση, που το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένοι στις Νηές. Επειδή δεν υπάρχει πλωτό σκάφος οι λιμενικοί περιμένουν τους παραβάτες να βγουν από τη θάλασσα για να βεβαιώσουν πράξεις. Οταν όμως συμβεί περιστατικό στη θάλασσα ή χρειαστεί άμεση επέμβαση τότε υπάρχει η αγαστή συνεργασία του εθελοντών αλιέων που συνδράμουν με τα σκάφη τους και βέβαια του Λιμεναρχείου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου