ΑΛΜΥΡΟΣ

Η κρίση χτύπησε την πόρτα του Φιλοζωικού Συλλόγου

η-κρίση-χτύπησε-την-πόρτα-του-φιλοζωικ-347168

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Σύλλογο «Αγάπη και Προστασία»

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο Φιλοζωικό Σύλλογο «Αγάπη και Προστασία» είτε ως μέλη είτε ως εθελοντές απευθύνει στους πολίτες η πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Υφαντή.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού από το 2003 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα συνεχίζει χωρίς παύση την εθελοντική του προσφορά καταφέρνοντας επιτεύγματα στην προστασία των αδέσποτων, την περίθαλψή τους, την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης.

Δυστυχώς όμως η κρίση «χτύπησε» και τη δική του πόρτα. Οπως εξηγεί η κ. Υφαντή «οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τις καταστάσεις. Δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν».

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη συμμετοχή 70 και πλέον μελών και πολλούς εθελοντές. Άντεξε στις δυσκολίες και τα εμπόδια για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει το Σύλλογο. Η κ. Υφαντή τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν παραχώρησε κανένα χώρο για στέγη και αντιμετωπίζει τα μέλη σκωπτικά. Ενδεικτικά αναφέρει ότι το προαναφερόμενο αίτημα του Συλλόγου έμεινε αναπάντητο.

Επιπλέον, ο Φιλοζωικός Σύλλογος ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη δημοτική αρχή. «Είπαμε να βοηθήσουμε ιδιωτικό κυνοκομείο που περισυλλέγει αδέσποτα από τον Αλμυρό. Να δώσουμε χρήματα -έστω και λίγα- για τροφές και φάρμακα» είπε η κ. Υφαντή, σημειώνοντας ότι και σε αυτήν την περίπτωση η προσπάθειά τους «έπεσε στο κενό».

Ακόμη και το κλουβί που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή, είπε η κ. Υφαντή, δεν έγινε ποτέ, ενώ «οι κτηνίατροι που βοηθούσαν κάνοντας μέχρι και ευθανασία έβαζαν το χέρι στη δική τους τσέπη».

Μέχρι σήμερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος παρεμβαίνει εύστοχα και άμεσα στο θέμα των αδέσποτων ζώων, προσφέροντας λύσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο αλλά και σημαντικό θέμα.

Ομως η οικονομική κρίση αποτελεί γερό «χτύπημα». «Χρειαζόμαστε συμμετοχή» επαναλαμβάνει η κ. Υφαντή. Γνωρίζουμε ότι έχουν αλλάξει οι καιροί, προσθέτει, όμως έχουμε ανάγκη και από μέλη και από εθελοντές».

Τα μέλη του Συλλόγου έχουν μείνει λίγα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος χρειάζεται οπωσδήποτε εθελοντές. Οι ανάγκες είναι πολλές και τα χέρια λίγα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου