ΑΛΜΥΡΟΣ

Μήνυμα νίκης από Ν. Τσανή ~ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ

μήνυμα-νίκης-από-ν-τσανή-στην-ομιλια-τ-354167

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού απηύθυνε κάλεσμα για ψήφο στους καλύτερους

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση πολιτών του Δήμου Αλμυρού στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πολιτική εκδήλωση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, είχε συνέχεια στην Ανάβρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού κ. Νικ. Τσανή.

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους υποψηφίους Συμβούλους που τον συνόδευαν στην περιοδεία του στην Ανάβρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

«Σας ευχαριστώ θερμά για τη μοναδική υποδοχή. Για τη μεγάλη αγκαλιά που ανοίξατε στον συνδυασμό μας και τη συνειδητή συμπόρευσή σας με τις χιλιάδες των υπολοίπων συνδημοτών μας στο δρόμο της ανατροπής και της ελπίδας.

Σας μεταφέρω μήνυμα νίκης μήνυμα αποδοχής της προσπάθειας και των θέσεων τηςΕνωτικής Δημοτικής Κίνησηςαπό την πλειοψηφία των πολιτών, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε γειτονιά. Οι δημότες μας αντιμετωπίζουν ως τη μοναδική δύναμη ελπίδας, ως τη μοναδική δύναμη που αξίζει να εμπιστευτούν.

Δεσμεύομαι δημόσια, όπως και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην σας διαψεύσουμε, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δικαιώσουμε την επιλογή σας

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για το χωριό μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό σας.

Βέβαια είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη, γιατί έχουμε απέναντι τα συμφέροντα και το δημοτικό κατεστημένο που κρατάνε τον τόπο πίσω, που ζουν εις βάρος της κοινωνίας μας χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να τα καταφέρουμε

Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση να συγκρουστούμε με όλα τα «κακώς κείμενα» για το καλό του τόπου μας.

Χρειαζόμαστε τη δύναμη της ψήφου σας και την προσεχή Κυριακή και στον δεύτερο γύρο.

Η δική μας νίκη θα είναι νίκη των δημοτών του Αλμυρού, εμείς δεν θα βάψουμε τον δήμο μας μπλε, πράσινο ή πορτοκαλί.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ψηφίζουμε κόμμα και ιδεολογία, πρέπει να ψηφίζουμε τους καλύτερους για να πάει ο τόπος μπροστά. Έχουμε υλοποιήσιμο σχέδιο και όραμα για τον τόπο – ανοικτό στην κοινωνία.

Η εικόνα των εγκαταλειμμένων χωριών μας, η εικόνα του κέντρου της πόλης μας, η εικόνα του Δάσους Κουρί, η εικόνα των ακτών μας, η παντελής απουσία του Δήμου σε θέματα κοινωνικής Αλληλεγγύης πως χαρακτηρίζεται;

Το ότι χάθηκε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής πρόγραμμα ύψους 10 εκατ για το χωριό μας, την Ανάβρα, για το οποίο είχαν δουλέψει ανιδιοτελώς συγχωριανοί μας πως χαρακτηρίζεται; Το λιγότερο πρέπει να μιλάμε για εγκληματική ανεπάρκεια !!!

Όλα αυτά τι δείχνουν; Αν δεν δείχνουν απραξία, παράλυση που θα οδηγήσει στην παρακμή».

Το πρόγραμμα

Παρουσιάζοντας βασικούς άξονες του προγράμματος, αναφέρθηκε ειδικότερα σε προτάσεις για την Ανάβρα, σημειώνοντας τα εξής:

  • Ο Αλμυρός και η περιοχή του μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο αγροτικό και κτηνοτροφικό κέντρο παραγωγής, συσκευασίας, τυποποίησης, μεταποίησης και προώθησης προϊόντων υψηλής ποιότητας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού από τον Παγασητικό μέχρι την Οθρυ.

Διαμορφώνουμε υλοποιήσιμη αναπτυξιακή πολιτική, πού θα στηρίζεται στις δυνάμεις που διαθέτει η τοπική κοινωνία.

  • Συμπαρατασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχή μας για χαμηλότερο κόστος παραγωγής καθώς και τα αιτήματα θεσμικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα με τους βοσκοτόπους ώστε όλοι οι κτηνοτρόφοι του χωριού και της περιοχής μας γενικότερα να μπορούν να ανταποκριθούν.

  • Δεσμευόμαστε για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Η λειτουργία δημοτικών λατομείων και η διεκδίκηση για αύξηση της χρηματοδότησης είναι απαραίτητες. Η πρόσληψη χειριστή για τα μηχανήματα του χωριού είναι άμεση προτεραιότητα
  • Δεσμευόμαστε για τη ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των αντισταθμιστικών οφελών, από τις μεγάλες βιομηχανίες και τις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Το χωριό μας θα πρέπει να λάβει άμεσα τα οφέλη που δικαιούται.
  • Προγραμματίζουμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους κατάλληλους φορείς την Αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση νέων έργων υποδομής όπως αποχέτευση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων την συντήρηση και την αλλαγή δικτύων ύδρευσης, την αξιοποίηση της Όθρυος κ.α.».

Και κατέληξε ο κ. Τσανής: «Σας καλούμε με την ψήφο σας να δώσετε δύναμη στη διεκδίκηση του μέλλοντος που αξίζει η περιοχή μας. Σας καλούμε να ψηφίσουμε τους καλύτερους. Όχι άλλα πέντε χρόνια χαμένα για την περιοχή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου