ΑΛΜΥΡΟΣ

Λόγο ανατροπής και ελπίδας έχουν οι πολίτες

λόγο-ανατροπής-και-ελπίδας-έχουν-οι-πο-356175

Στην Ευξεινούπολη μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Ν. Τσανής

«Οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Κι έχουν τον τελικό λόγο. Λόγο ανατροπής κι ελπίδας. Και αυτό το μήνυμα, είναι τόσο καθαρό. Είναι τόσο ξάστερο. Είναι τόσο καταλυτικό, Που δεν αλλοιώνεται, Δεν μειώνεται, Δεν περιορίζεται. Αφορά την Ευξεινούπολη, αφορά όλο τον Δήμο Αλμυρού, αφορά τη Μαγνησία, την Ελλάδα».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στην Ευξεινούπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Νίκος Τσανής σημειώνοντας ότι: «Την Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Η ψήφος σας γίνεται δύναμη αλλαγής, ελπίδας και προοπτικής. Όχι άλλα πέντε χρόνια χαμένα για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε Ενωτική Δημοτική Δύναμη και διεκδικούμε το μέλλον που αξίζει η περιοχή μας».

Η μαζική παρουσία πολιτών σε κάθε συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Νικ. Τσανή, δεν αποτελεί απόδειξη μόνο της μεγάλης απήχησης του προγραμματικού λόγου και του συνδυασμού της Ενωτικής Κίνησης. Η αυθόρμητη προσέλευση εκατοντάδων πολιτών στις ομιλίες, στέλνει παράλληλα μήνυμα μεγάλης συμμετοχής στη δημοκρατική ανατροπή της Κυριακής στον Δήμο Αλμυρού.

«Σας μεταφέρω μήνυμα νίκης, μήνυμα αποδοχής της προσπάθειας και των θέσεων της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης από την πλειοψηφία των πολιτών, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε γειτονιά. Οι δημότες μας αντιμετωπίζουν ως την μοναδική δύναμη ελπίδας, ως την μοναδική δύναμη που αξίζει να εμπιστευτούν», είπε χαρακτηριστικά στην Ευξεινούπολη ο κ. Τσανής.

Αναφερθείς στο πρόγραμμα του συνδυασμού είπε: «Είστε τόσο κοντά στο κέντρο του Δήμου, μια ανάσα από τον Αλμυρό αλλά τόσο μακριά… Δίπλα και χωριστά. Φτωχοί συγγενείς, ξεχασμένοι από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, εγκαταλειμμένοι από τη δημοτική φροντίδα, ακόμη και σε θέματα της καθημερινότητας. Μην παρηγορείτε τον θυμό σας, βλέποντας την ίδια εγκατάλειψη στη Σούρπη, στο Φτελιό, παντού γύρω από την πόλη του Αλμυρού αλλά ακόμη και στην κεντρική πλατεία του. Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι, γιατί μετά την κρίση δεν ακολουθεί από μόνη της η ανατροπή αλλά η παρακμή και η σήψη.

Ήρθε η ώρα, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι εμείς που μέχρι χθες γυρίζαμε την πλάτη στο πελατειακό πολιτικό και δημοτικό σύστημα μαζί με την νέα γενιά να ενεργοποιηθούμε για το καλό του τόπου μας γιατί είμαστε η μόνη δύναμη ελπίδας και προοπτικής, η μόνη δύναμη δημιουργικής ανατροπής».

Οι άξονες του προγράμματος

Σύμφωνα με τον κ. Τσανή το πρόγραμμα περιλαμβάνει: «Πρώτον την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων τα οποία πρέπει να παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται και να τους δοθεί επιπλέον η δυνατότητα να διαχειρίζονται υλικά και υπηρεσίες για να αντιμετωπίζουν τα άμεσα προβλήματα.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων σε κάθε Δημοτική και Τοπική κοινότητα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, και επιβάλλεται να ιεραρχούν τα προβλήματα και οι κάτοικοι να παίζουν ενεργό ρόλο για τη λύση τους.

Στις μεγάλες κοινότητες Αλμυρό, Ευξεινούπολη, και Σούρπη θα καλέσουμε τους ενεργούς δημότες να ορίσουν και συμβούλια ευρείας γειτονιάς τα οποία θα λειτουργούν με την συνδρομή των Τοπικών Συμβουλίων.

Δεύτερον πρέπει να καθοριστούν 3 τοπικές αντιδημαρχίες στις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων (μία αντιδημαρχία με έδρα τον Πτελεό, μία με έδρα τη Σούρπη και μία με έδρα τον Αλμυρό η οποία θα έχει και την ευθύνη της Ανάβρας) και 2 θεματικές αντιδημαρχίες.

Τρίτον πρέπει να γίνει σαφώς αναδιάταξη των υπηρεσιών του δήμου οι οποίες επιβάλλεται να παίζουν ουσιαστικά το ρόλο τους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσανής δεσμεύτηκε για: «Αμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας, και όλων των τοπικών κοινοτήτων που έχουν σχέση με την καθαριότητα, τη συντήρηση και τη σήμανση των δρόμων, την κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε όπως την είσοδο της Ευξεινούπολης, το δημοτικό φωτισμό, τα αδέσποτα ζώα, τη στοιχειώδη αστυνόμευση.

Ιδιαίτερη αντιμετώπιση για το μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Ευξεινούπολης και μέχρι τώρα Δημοτική αρχή και Τοπικό Συμβούλιο είναι ουσιαστικά απών.

Διεκδικούμε την εφαρμογή μιας Κοινωνικής Πολιτικής ίσης αντιμετώπισης των δημοτών και ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Στηρίζουμε τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης και διεκδικούμε να δημιουργήσουμε νέες όπως κοινωνικό παντοπωλείο, ιματιοθήκη απόρων, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου