ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ας υπερασπιστούμε με «λογισμό και όνειρο» την τύχη του σπιτιού μας»

ας-υπερασπιστούμε-με-λογισμό-και-όν-358261

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε προχθές, Πέμπτη, το απόγευμα την ομιλία του, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Για ακόμη μια φορά τόνισε ότι μιλάει ως φίλος και ότι κάνει κατάθεση ψυχής.

Εγινε αναφορά στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, και συγκεκριμένα στην έλλειψη αγροτικών δρόμων, αρδευτικών δικτύων σε Δρυμώνα, Κωφούς, Κοκκωτούς, Βρύναινα, στην έλλειψη νερού για τα ζώα αλλά και στη δέσμευση για εξηλεκτρισμό όλων ανεξαρτήτως των κτηνοτροφικών μονάδων. Πράγματα που όπως είπε δεν έπρεπε καν σήμερα να συζητάμε γι’ αυτά. Μίλησε για τους νέους, τον «κρυφό θησαυρό, μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, και την ευθύνη που φέρουμε απέναντί τους για την ανεργία στην οποία τους οδηγήσαμε. Βασική προτεραιότητα της Νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι η ανάδειξη της ομορφιάς, όπως ανάφερε, του Δάσους Κουρί, της Όθρυος και κάθε μνημείου της περιοχής, αλλά και των ακτογραμμών με σκοπό την ανάδειξη τους σε πρότυπο κάλους όχι μόνο της περιφέρειας του Δήμου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.

Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της άμεσης αντικατάστασης των σωλήνων αμιάντου ύδρευσης σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου, και δεσμεύτηκε ακόμη μια φορά για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στο 1€, από 10€ που ισχύουν σήμερα, για όλα τα καταστήματα εστίασης που πληρώνουν για την κάλυψη κοινόχρηστων χώρων.

Ευχαρίστησε μεταξύ άλλων όλους όσους συνέβαλαν στην ωρίμανση της λιμνοδεξαμενής Ξηριά, ένα έργο που ο ίδιος ξεκίνησε το 1996 όντας ο ίδιος πρόεδρος της κοινότητας Ευξεινούπολης.

Συνοψίζοντας επέλεξε να μην αναφερθεί περαιτέρω σε πληθώρα προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας και κάλεσε όλους τους πολίτες του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού να υπερασπιστούν ενωμένοι με «λογισμό και με όνειρο», όπως είπε ο Σολωμός, την τύχη του σπιτιού μας. Τους κάλεσε επίσης να βασιστούν σε ένα συνδυασμό που αντιπροσωπεύει την Τιμιότητα, την Ειλικρίνεια, το ρεαλισμό και προ πάντων τη διάθεση για δουλειά υπέρ του κοινού καλού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου