ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμορφώνουν το δικό τους κήπο

διαμορφώνουν-το-δικό-τους-κήπο-360124

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σούρπης

Με στόχο να γνωρίσουν σύγχρονες καλλιέργειες φυτικών ειδών, οι μαθητές του Γυμνασίου Σούρπης διαμορφώνουν το δικό τους κήπο για το σχολικό έτος 2013-2014. Ο Σχολικός Κήπος αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο για να γνωρίσουν οι μαθητές το φυσικό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με πρακτικές δεξιότητες και να αποκτήσουν τις ορθές στάσεις που απαιτεί η ζωή σε ένα κόσμο που χρειάζεται αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η όλη προσπάθεια συνδέεται με την κατασκευή και ανάπτυξη ενός σχολικού κήπου μέσα από μια σύγχρονη οπτική βιολογικής καλλιέργειας φυτικών ειδών, ενταγμένη στα διδακτικά και μαθησιακά περιεχόμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ένας σχολικός κήπος, με κατάλληλη δομή και εκπαιδευτική λειτουργία, μπορεί να αναδείξει στο μικροεπίπεδο μια προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογική ευαισθησία και ολιστική διαχείριση προϊόντων και ενεργειακών πόρων.

Κάθε γωνιά του μπορεί να είναι ένα μικρό εργαστήρι μελέτης και συνειδητοποίησης των ευαίσθητων περιβαλλοντικών ισορροπιών και των επιπτώσεών τους στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Σκοπός του εν λόγω εγχειρήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά σύγχρονες καλλιέργειες φυτικών ειδών μέσα από δραστηριότητες με πρακτικο-βιωματικό αντίκρισμα, σε ένα περιβάλλον σχολικού κήπου όπου τα ίδια θα έχουν τη χαρά της δημιουργίας και διαμόρφωσής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου