ΑΛΜΥΡΟΣ

Χατζηκυριάκος – Εσερίδης στο β’ γύρο με μικρή διαφορά

χατζηκυριάκος-εσερίδης-στο-β-γύρο-361088

Τρίτος σε ψήφους ο Ν. Τσανής, ενώ ακολουθούν οι Σπ. Ράππος, Σ. Τσόγκας, Κ. Κρανάς

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελισσόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η εκλογική μάχη στο δήμο Αλμυρού με τους κ. κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο – Δημήτρη Εσερίδη να περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά.

Η κάλπη δεν έδωσε -όπως και ήταν αναμενόμενο- ξεκάθαρο αποτέλεσμα για τον δήμο Αλμυρού, αφού στις 2.30 τα ξημερώματα και στα 39 από τα 54 εκλογικά τμήματα ο κ. Χατζηκυριάκος συγκέντρωνε το 32,25 % των ψήφων και ακολουθούσε ο κ. Εσερίδης με 30,28% των ψήφων.

Επρόκειτο για ποσοστά που αυξομειώνονταν με την τάση να δείχνει τρίτο τον κ. Ν. Τσανή με 15,89% των ψήφων, τέταρτο τον κ. Σπ. Ράππο με 10,77%, πέμπτο σε ψήφους τον κ. Σ. Τσόγκα με 6,60% και έκτο αντίστοιχα τον κ. Κ. Κρανά με 4,21 % των ψήφων.

Από τις 10 το βράδυ και μετά οι κ. κ. Χατζηκυριάκος, Εσερίδης έδιναν κυριολεκτικά μάχη στήθος με στήθος αφού η αυξομείωση των ποσοστών έφερναν πότε πρώτο σε ψήφους τον κ. Χατζηκυριάκο και πότε τον κ. Εσερίδη.

Τα αρχικά αποτελέσματα της κάλπης σε μικρό δείγμα τμημάτων που ήθελαν τον κ. Χατζηκυριάκο να προηγείται με τουλάχιστον πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ανατράπηκαν τελικά.

Στις 11.50 το βράδυ χαρακτηριστικά στο 33,33% του εκλογικού σώματος ο κ. Εσερίδης προηγούταν του κ. Χατζηκυριάκου με ποσοστό ψήφων 32,34% έναντι 31,37%.

Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ο κ. Εσερίδης είπε: «Διεκδικούμε δυναμικά το νικηφόρο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου στις 25 Μαΐου». Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και καλούμε όλους τους δημότες μας που εμπιστεύονται την ανανεωτική προσπάθεια μας για νέα τάξη πραγμάτων στο Δήμο με έργα συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

«Ευχαριστώ τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην εκλογική αναμέτρηση και την εμπιστοσύνη τους στη Δημοτική Πρωτοβουλία. Συγχαίρω τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών και τους υποψηφίους συμβούλους για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο τόπος μας έχει ανάγκη όλους. Θα συνεχίσουμε με ήθος και εντιμότητα τον αγώνα μας μέχρι την Κυριακή για τη δικαίωση των προσδοκιών των πολιτών μας. Η Δημοτική Πρωτοβουλία τιμήθηκε από τους πολίτες, είναι δύναμη σταθερότητας, ελπίδας και προοπτικής για το Δήμο μας. Ολοι μαζί συνεχίζουμε», δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Χατζηκυριάκος.

Ο Ν. Τσανής

Απόλυτα σεβαστό είναι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για τον κ. Τσανή. Εμείς ως «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», είπε, δώσαμε τον εκλογικό αγώνα διατυπώνοντας όραμα και υλοποιήσιμο σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας.

«Η πλειοψηφία των δημοτών του δήμου μας εγκλωβισμένη στις αντιλήψεις του χθες επέλεξε διαφορετικά.

Εμείς ως «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τους στόχους που έχει ανάγκη ο τόπος μας και από τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που μας έδωσαν ως δύναμη οι δημότες του Αλμυρού.

Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους και φίλους της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης για τον καθαρό και τίμιο εκλογικό αγώνα που έδωσαν.

Ευχαριστούμε όλους τους δημότες που στήριξαν με την ψήφο τους την Ενωτική Δημοτική Κίνηση και την ανέδειξαν σε τρίτη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστεύουμε ότι οι δημότες που στήριξαν την πολιτική που προτείνει η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» για τον τόπο μας, έχουν την ωριμότητα να αποφασίσουν τι θα πράξουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αλμυρού» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου