ΑΛΜΥΡΟΣ

«Τέλος στα «θα» της οκταετίας» ~ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΕΣΕΡΙΔΗ

τέλος-στα-θα-της-οκταετίας-μεγαλη-368981

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού άσκησε δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή Αλμυρού

Να ξεπεράσουν τα εμπόδια από κοινού και να δημιουργήσουν το μέλλον της νέας γενιάς ως μία ομάδα, μία γροθιά κάλεσε τους δημότες ενόψει της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης στον Αλμυρό ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία» Δημήτρης Εσερίδης απευθύνοντας ομιλία στην πλημμυρισμένη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης.

«Για μία ακόμη φορά είμαι εδώ. Για μία ακόμη φορά στέκομαι απέναντί σας και είμαι έτοιμος να σας κοιτάξω στα μάτια και να αφήσω την καρδιά μου να μιλήσει. Και να είστε σίγουροι ότι θα πει αλήθειες. Είναι ώρα Ευθύνης και Δημιουργίας. Σήμερα μαζί επιλέγουμε την αλλαγή, την πρόοδο, τη δημιουργία» είπε ο κ. Εσερίδης καταχειροκροτούμενος.

Ανεβάζοντας τους τόνους της εκλογικής αντιπαράθεσης ο κ. Εσερίδης εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική αρχή κατηγορώντας τη ότι δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό έργο. «Προσπαθήσουν να σας πείσουν, να σας παραπλανήσουν, πως όλα είναι σήμερα ιδανικά… Τους λέμε λοιπόν ότι κάνουν λάθος.Εκείνοι είναι που πλανώνται!»είπε.

Προς επίρρωση ο κ. Εσερίδης διατύπωσε τον προβληματισμό του ποιες είναι οι ικανότητες του σημερινού δημάρχου όταν μεταξύ άλλων: «Η στέγαση των μηχανημάτων είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μένουν παρατημένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Υπάρχει μια απαράδεκτη αγροτική οδοποιία. Μένουν ακόμη οι σωλήνες αμιάντου. Η εγκατάλειψη στο Δάσος Κουρί είναι απαράδεκτη και εμφανής σε όλους. Τα Κοινοτικά Καταστήματα στα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί επίσης. Ξέχασενα αποστείλει την αίτηση για τη συμμετοχή στη Ανάβρας στο πρόγραμμα Πράσινη Ανάπτυξης» έργο 10 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στο νέο φορέα Π.Ε.Δ.Υ. υπάρχουν μόνο 3 γιατροί και 2 νοσοκόμοι.»

Κάθε τετραετία είναι και ένα «Θα», είπε ο κ. Εσερίδης για το έργο της δημοτικής αρχής. «Και έχετε το θράσος σήμερα να λασπολογείτε για τους υπαλλήλους ότι θα τους απολύσουμε. Οι υπάλληλοι του Δήμου, κύριοι, για εμάς είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας. Με αυτούς θα δουλέψουμε, με αυτούς θα πάμε μπροστά. Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε όταν 6 μήνες τώρα οι Υπάλληλοι σε Οργανισμούς του Δήμου και οι Συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι! Οδηγήσατε τα καταστήματα εστίασης στη χρεωκοπία, χρεώνοντάς τους με 15 και 18€ ανά τετραγωνικό. Παρακινώντας τους να μην πληρώσουν, αλλά χρεώνοντάς τους παράλληλα στο Δημόσιο Ταμείο, καταστρέφοντάς τους έτσι με τις προσαυξήσεις. Εμείς λέμε 1€ το τετραγωνικό. Μιλάμε για μείωση Δημοτικών Τελών μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του συνδυασμού του για τους αγροτικούς δρόμους τονίζοντας ότι:«Δε θα σας τάξω, ψεύτικα, μεγαλεπήβολα έργα. Δεν έχω σκοπό να ακουστώ προσωρινά ευχάριστος. Ο σκοπός μου είναι να είμαι εδώ και να δουλέψω για τον τόπο μου. Όχι με προχειρότητες, αλλά με σταθερές και μόνιμες λύσεις».

Για το νέο «Επιχειρείν»του ΕΣΠΑ και του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ο κ. Εσερίδης είπε ότι με τους συνεργάτες του είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και το τελευταίο ευρώ που δικαιούται ο δήμος. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον «Αλμυρού- Ευθύνη και δημιουργία» είναι οι νέοι. «Είναι οι συνεχιστές των πάντων, είναι τα παιδιά μας και θα τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει!» πρόσθεσε.

Για το συνδυασμό ο κ. Εσερίδης είπε πως δεν είναι εγκλωβισμένος σε κομματικά όρια. «Είμαστε συνδυασμός δομημένος με οικογενειακούς δεσμούς. Γιατί μόνο μέσα από τις αληθινές σχέσεις προκύπτουν οι αληθινές πράξεις. Μόνον έτσι στηρίζονται οι αξίες! Και αυτό δεν είναι σύνθημά μας. Είναι η αλήθεια μας!».

Στην ομιλία του ο κ. Εσερίδης επέλεξε να μην αναφερθεί διεξοδικά στις θέσεις του συνδυασμού. Οπως εξήγησε: «Το ουσιώδες είναι η πραγματική υλοποίησή τους. Και αυτά δεν είναι λόγια χάριν εντυπωσιασμού. Είναι λόγια που αντανακλούν όλη μου την αλήθεια».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Εσερίδης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και τους πολίτες χαιρετώντας τους με αισιοδοξία και προσμονή, για την επικείμενη συνεργασία στο Δήμο Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου