ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη αλλαγή στον Αλμυρό ~ ΕΔΩΣΕ Η ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ

μεγάλη-αλλαγή-στον-αλμυρό-εδωσε-η-καλπ-372968

Αδιαμφισβήτητη νίκη του Δημήτρη Εσερίδη

Ξεκάθαρη νίκη του προερχόμενου από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας επικεφαλής του «Αλμυρού – Ευθύνη και Δημιουργία» Δημήτρη Εσερίδη, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, έδωσε χθες η κάλπη στο δήμο Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η σαφής υπεροχή του κ. Εσερίδη ήταν γνωστή από νωρίς το βράδυ καθώς από τις 9 το 43% των ψήφων στο δήμο έδινε διαφορά υπέρ του κ. Εσερίδη δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες, διαφορά μη αναστρέψιμη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αλμυρού και το επιτελείο του αναγνώρισαν τη συντριπτική ήττα πριν τη μετάδοση του τελικού επίσημου αποτελέσματος. Στις 11 το βράδυ επισκέφτηκαν τον κ. Εσερίδη και τους συμβούλους του, τους συγχάρηκαν για τη νίκη τους και ευχήθηκαν το αποτέλεσμα να είναι για το καλό του δήμου.

Ωστόσο η μεγάλη νίκη του κ. Εσερίδη δεν συνοδεύτηκε με ξέφρενους πανηγυρισμούς, καθώς η πόλη θρηνεί για τον απροσδόκητο χαμό δύο νεαρών Αλμυριωτών. Ο νέος δήμαρχος Αλμυρού περιορίστηκε να δέχεται έως αργά το βράδυ κόσμο στο εκλογικό του κέντρο που τον συγχαίρονταν χωρίς ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αφιερώνουμε, δήλωσε, αυτή τη σημαντική μέρα στη μνήμη του Βαγγέλη και του Παναγιώτη και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών.

Αναλυτικά ο κ. Εσερίδης δήλωσε: «Η σημερινή νίκη του συνδυασμού μας ανήκει σε όλους τους πολίτες που οραματίστηκαν την αλλαγή με διαφάνεια και αξιοκρατία. Τους ευχαριστούμε όλους και τους υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

Ομως δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίσει ειλικρινά για το αποψινό νικητήριο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όταν η οικογένεια του Αλμυρού πενθεί το χαμό του Βαγγέλη και του Παναγιώτη. Δύο φίλων, που ήταν αχώριστοι στις χαρές και, μοιραία, στο τέλος της ζωής τους.

Θα μας επιτρέψετε να μην προβούμε σε άλλες αναφορές, περί των εκλογικών αποτελεσμάτων. Επιλέγουμε να αφιερώσουμε αυτή τη σημαντική μέρα για μας στη μνήμη του Βαγγέλη και του Παναγιώτη μας, μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Συντριπτική ήττα

Βαρύ ήταν το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου. Τα πρώτα αποτελέσματα «μούδιασαν» τον κ. Χατζηκυριάκο και τους συνεργάτες του. Με το πέρασμα της ώρας επικρατούσε ολοένα και μεγαλύτερη κατήφεια και στεναχώρια.

Η αδιαμφισβήτητη νίκη του κ. Εσερίδη αναγνωρίστηκε από νωρίς το βράδυ. Στις 10.30 ο κ. Χατζηκυριάκος εξέδωσε δήλωση συγχαίροντας τους πολίτες που τον τίμησαν και τον κ. Εσερίδη για τη νίκη του και δεσμεύτηκε ο συνδυασμός του να είναι παρών στο δήμο και τα δημοτικά πράγματα.

Αναλυτικά στη δήλωσή αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ τους πολίτες που μας τίμησαν. Συγχαίρω τους δημότες για τη συμμετοχή τους. Συγχαίρω τον κ. Εσερίδη για την εκλογή του, εύχομαι να είναι για το καλό του Δήμου. Η Δημοτική Πρωτοβουλία θα είναι παρούσα στο Δήμο από τη θέση που την όρισε ο λαός».

Ο κ. Χατζηκυριάκος επισκέφτηκε το νέο δήμαρχο Αλμυρού στο εκλογικό του κέντρο και τον συνεχάρη και από κοντά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου