ΑΛΜΥΡΟΣ

Απλουστεύονται οι διαδικασίες

απλουστεύονται-οι-διαδικασίες-384471

Για τα δάνεια των αγροτών

Απλούστευση διαδικασιών για τα ανοιχτά δάνεια των αγροτών και εφαρμογή του Νόμου 4235/2014 για τα «κόκκινα» δάνεια, έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προέκυψε -μεταξύ άλλων- μετά τις συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς και τον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕ κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Η Ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών για ΑΔΑ (ανοιχτά δάνεια).
  2. Η πλήρης ενεργοποίηση του Αγροτικού ΤΑΕ, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων που έχουν υποβάλει επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν εμπρόθεσμα
  3. Η συνδρομή της Τράπεζας στην παραγωγική επέκταση της τευτλοκαλλιέργειας μέσω του θεσμού της συμβολαιακής γεωργίας και κατ’ επέκταση η υποβοήθηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ώστε να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά.
  4. Η υποστήριξη της ρευστότητας των μεταποιητικών εμπορικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε απρόσκοπτα και με τη χρήση της συμβολαιακής γεωργίας να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να συνδράμουν θετικά στο ισοζύγιο συναλλαγών με τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου