ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ οι βοσκότοποι

εκτός-οπεκεπε-οι-βοσκότοποι-384656

Που θα καίγονται σε πυρκαγιά σύμφωνα με το δασάρχη

Θα εξαιρούνται από τους πίνακες του ΟΠΕΚΕΠΕ που συμπεριλαμβάνονται στα δικαιώματα βοσκής, οι εκτάσεις οι οποίες έχουν καεί, σύμφωνα με εγκύκλιο που έλαβε το Δασαρχείο Αλμυρού.

Ο Δασάρχης Αλμυρού Σπύρος Ανδριανός, Δασολόγος, γνωστοποιεί: «Στους κτηνοτρόφους της Επαρχίας Αλμυρού τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει για τους ίδιους – εκτός των άλλων – η εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς και συγκεκριμένα:

Μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς για την προστασία της εκάστοτε καείσαςδασικής έκτασης, ακολουθούν διοικητικά μέτρα προστασίας της, δηλ. «κηρύσσεται υποχρεωτικώς ως αναδασωτέα, αποκλειομένηςτης διάθεσής της για έτερον προορισμό» και εκδίδεται η σχετική Δασική Αστυνομική Διάταξη απαγόρευσης της βοσκής (άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος κ.λ.π.).

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4061/2012 (ΦΕΚ 66 Α΄) και με την αριθμ. 133356/3733/26-7-2013 Δ/γή του ΥΠΕΚΑ, οι αποφάσεις κήρυξης των εκτάσεων ως αναδασωτέων με τους σχετικούς χάρτες και τα γεωχωρικά δεδομένα, αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εξαιρεθούν οι εκτάσεις αυτές από την οικονομική ενίσχυση που δίδεται στους κτηνοτρόφους που τις έβοσκαν πριν την πυρκαγιά αφού πλέον απαγορεύεται η βόσκησή τους.

Επίσης, ενημερώνουμε το Δήμο Αλμυρού, ο οποίος παραχωρεί δικαιώματα βοσκής εντός δημοσίων δασών, δασικών & χορτολιβαδικών εκτάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Δασικού Κώδικα (Ν.Δ. 86/89, ΦΕΚ 7 Α΄), ότι υποχρεούνται να απέχει από την ανωτέρω παραχώρηση στις καμένες εκτάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου