ΑΛΜΥΡΟΣ

Τίμησε την παράδοση το 5ο Δημοτικό Σχολείο

τίμησε-την-παράδοση-το-5ο-δημοτικό-σχολ-396300

Εκδήλωση με θέμα «Φυτά και ζώα στο δημοτικό τραγούδι» πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη με επιτυχία οι φορείς του 5ου Δημοτικού σχολείου Αλμυρού».

Η φιλική συμμετοχή της Ορχήστρας «Ιωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του 5ου Δημοτικού, συνετέλεσε να ζήσουμε ένα μαγευτικό απόγευμα. Τα μέλη της που τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο είναι: Γεώργιος Διαμαντόπουλος (κανονάκι), Δημήτρης Δεμελής (βιολί), Στέλλα Κριτσίνη (σαντούρι), Χατζηγεωργίου Χρυσόστομος (ακορντεόν), Αντώνης Βούλγαρης (λαούτο), Γιώργος Μηλιώκας (κιθάρα), Νικόλαος Μυλωνάς (νταούλι), Νεκτάριος Δεμελής (παραδοσιακά κρουστά).

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι Αναστασία Ξηρομερήσιου και ο Νεκτάριος Δεμελής. Η διευθύντρια του σχολείου, Κρίκκη Ευαγγελία, εμφανώς συγκινημένη ανακοίνωσε ότι οι μαθητές αφιερώνουν μέρος τους προγράμματος στα παιδιά που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας Βαγγέλη Τζιοβάρα και Παναγιώτη Αλογάρη.

«Ταξιδέψαμε λοιπόν, σε πολλά μέρη της Ελλάδος, νοητά, μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια, τους χορούς αλλά και ένα θεατρικό, απόσπασμα από την Γκόλφω. Το κυριότερο είναι ότι τα παιδιά που -χωρίς «σκονάκι»- τραγούδησαν, αλλά και αυτά που έμαθαν τους χορούς που μας παρουσίασαν, φεύγουν από τη φετινή σχολική χρονιά, λίγο περισσότερο Ελληνες από την προηγούμενη» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου