ΑΛΜΥΡΟΣ

Διέρρηξαν τον Αγιο Χαράλαμπο

διέρρηξαν-τον-αγιο-χαράλαμπο-398022

Στο Αϊδίνι τις βραδινές ώρες της Κυριακής

Στόχος διαρρηκτών έγινε ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους στο Αϊδίνι τις βραδινές ώρες της Κυριακής ξημερώματα Δευτέρας, του Αγίου Πνεύματος.

Αγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την καταρρακτώδη βροχή που περιόριζε στα σπίτια τους κατοίκους του χωριού και αποπροσανατόλιζε από τους ήχους παραβίασης της πόρτας.

Με τη χρήση λοστού ανενόχλητοι οι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο ενώ έσπασαν τις δύο κλειδαριές του παγκαριού και αφαίρεσαν από το συρτάρι τα κέρματα που υπήρχαν από τα κεράκια στο εσωτερικό του, αποσπώντας ποσό περίπου 150 ευρώ.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, πατέρα Θεόφιλο, το πρωί της Δευτέρας που πήγε στην Εκκλησία για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Οπως ο ίδιος είπε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» όταν πήρε το κλειδί στα χέρια του για να ανοίξει την πόρτα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. Η κύρια είσοδος ήταν ήδη ανοιχτή.

Φοβούμενος μήπως οι δράστες είχαν αφαιρέσει σκεύη και ιερά αντικείμενο ο εφημέριος κατευθύνθηκε στο εσωτερικό της Εκκλησίας για να επιτηρήσει το χώρο. Ευτυχώς οι δράστες πήραν μόνο τα χρήματα από το παγκάρι και αποχώρησαν.

Ο πατήρ κάλεσε την Αστυνομία και ξεκίνησε την τέλεση της Λειτουργίας ενημερώνοντας τους πολίτες να μην ρίχνουν χρήματα στο παγκάρι. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα, τα οποία δεν φαίνεται να οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τις έρευνες.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαράλαμπου βρίσκεται στη πλατεία του χωριού και γι’ αυτό η δράση διαρρηκτών υπό κανονικές είναι δύσκολη αφού η Εκκλησία βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Στον παλιό Ιερό Ναό, που βρίσκεται μακριά από το κέντρο του χωριού, το παγκάρι είναι ανοιχτό προκειμένου να μη γίνονται ζημιές όταν δρουν οι διαρρήκτες.

Εξάλλου στο παρελθόν (πριν περίπου δύο χρόνια) συνέβησαν δύο κλοπές, η μία είχε και πάλι ως στόχο το παγκάρι και τα χρήματα από τα κεράκια και η δεύτερη το πετρέλαιο που υπήρχε στον καυστήρα της Εκκλησίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου