ΑΛΜΥΡΟΣ

Ιδιες οι τιμές ενοικίασης χώρων χρήσης στο παζάρι Αλμυρού

ιδιες-οι-τιμές-ενοικίασης-χώρων-χρήση-409653

Δεν έγιναν τελικά δεκτές οι αιτήσεις των πωλητών χαλβά και των σουβλατζίδικων για μείωση των τελών χρήσης χώρων στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου την Τρίτη, τα μέλη τάχθηκαν κατά της πρότασης με το σκεπτικό ότι οι πωλητές δε δέχθηκαν την αντιπρόταση της Επιτροπής για μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων τους ώστε σαν αντιστάθμισμα να βγουν κερδισμένοι οι δημότες.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα του δημοτικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως οι πωλητές ζητούσαν μείωση των τελών χρήσης επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Πέρυσι το κόστος για ενοικίαση χώρων για τους πωλητές χαλβά ήταν 6.000 ευρώ και μάλιστα ήταν μειωμένο κατά 270 ευρώ. Αντίστοιχα για τα σουβλατζίδικα, που επίσης ήταν μειωμένο, στην πρώτη κατηγορία ανέρχονταν στις 2.600 ευρώ από 3.080 ευρώ και στη β’ κατηγορία στις 2.000 ευρώ από 2.400 ευρώ.

Το περσινό κόστος ανά πάγκο που χρησιμοποιούνταν από εμπόρους ειδών ένδυσης, υπόδησης, πωλητές παιχνιδιών κ.α. ήταν 385 ευρώ στην α’ ζώνη, 320 ευρώ στη β’ ζώνη, 290 ευρώ στη γ’ ζώνη και 265 ευρώ στη δ’ ζώνη.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο

Το δημοτικό συμβούλιο καλείται σε συνεδρίαση την Τετάρτη στις 8 το βράδυ. Θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν οριστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2014, η τροποποίηση της μελέτης του έργου «Επισκευή και Εξοπλισμός δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Αλμυρού» και η έγκριση των οικονομικών στοιχείων Α’ και β’ τριμήνων.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει ακόμη για τη σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Επισκευή Εσωτερικής Οδοποιίας Πτελεού», την έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον Πτελεό και τη λήψη απόφασης σχετικά με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού επί αγωγής του ΕΔΕ Ιωάννη Παπαρίζου.

Μεταξύ των άλλων θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν οριστεί η χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή αντιστήριξης στη θέση ιδιοκτησίας Μπάκου» και η έγκριση του ανακεφαλαιωτικού του πίνακα.

Επιπλέον, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας στον παραλιακό δρόμο του οικισμού «Πηγάδι» και η συζήτηση και λήψη απόφασης για προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο που διασχίζει την κεντρική πλατεία Πτελεού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου