ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέφτει η πίεση σε ώρες αιχμής

πέφτει-η-πίεση-σε-ώρες-αιχμής-409673

Πρόβλημα με την υδροδότηση νοτιοδυτικά της πόλης

Χαμηλή πίεση στην παροχή νερού έχουν τα νοικοκυριά σε ολόκληρο το νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Αλμυρού.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται καθημερινά και αρκετές φορές μέσα στο 24ωρο λόγω υπερκατανάλωσης, με τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού να αδυνατεί να επέμβει, καθώς απαιτείται ζωνοποίηση.

Καθημερινά στα διαστήματα από τις 8 έως τις 10 το πρωί και από τις 6-9 το βράδυ, η πίεση του νερού στο συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης μειώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημοτική Επιχείρηση, πρόκειται για φαινόμενο που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι επειδή αυξάνονται οι ανάγκες σε πόσιμο νερό.

Ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί το πρόβλημα είναι να δημιουργηθεί ξεχωριστό δίκτυο ώστε να μπορούν να επέμβουν τα συνεργεία. Το δίκτυο ύδρευσης είναι ενιαίο με αποτέλεσμα να μην επιδέχεται τμηματικές επεμβάσεις. Εχει αντικατασταθεί σε ποσοστό 60%.

Ο δήμος Αλμυρού υδρεύεται από οχτώ γεωτρήσεις με κυριότερες πηγές τα Μαμαλέϊκα και το Χορταργιά.

Αυτόν τον καιρό υπάρχει μικρή πίεση στην παροχή νερού.Οι απώλειες παρουσιάζονται λόγω τριβής εξαιτίας της ταχύτητας της παροχής.

Τις ώρες αιχμής το παραγόμενο νερό είναι λιγότερο από αυτό που καταναλώνεται. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών η Δημοτική Επιχείρηση εφοδιάζεται με νερό από τις δεξαμενές στο Κουρί τις βραδινές ώρες, οπότε και γίνεται αναπλήρωση.

Το δίκτυο τροφοδοτεί με νερό το Κρόκιο και την Ευξεινούπολη, αφού και εκεί υπάρχει πρόβλημα με τις γεωτρήσεις. Ξεχωριστό δίκτυο έχουν ο Πλάτανος, το Νεοχωράκι και το Αργιλοχώρι.

Οριακά τα αποθέματα

Οσον αφορά στην ποσότητα του νερού, ο δήμος Αλμυρού τουλάχιστον προς στιγμή καλύπτει τις ανάγκες του έστω και οριακά. Εξάλλου υπάρχουν πολλές γεωτρήσεις στο δήμο, ενώ και οι οικισμοί που υδρεύονται από το κεντρικό δίκτυο έχουν εναλλακτικές πηγές. Με την αναπλήρωση του νερού τις βραδινές ώρες καλύπτονται οι καταναλωτικές ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι η διακοπή νερού τη Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι και μετά τη 1 το μεσημέρι έγινε λόγω προγραμματισμένης συντήρησης από τα συνεργασία στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου