ΑΛΜΥΡΟΣ

Απάντηση μελών του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού στον αντιπρόεδρο Γ. Κεχαγιά

απάντηση-μελών-του-ελαιουργικού-συνε-412450

Τα 45 μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, που απέστειλαν επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιρισμών του Ν. 4015/2011, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του διότι το υπάρχων Δ.Σ. προχωρά σε διαδικασίες νομιμοποίησης των μέχρι τώρα ενεργειών του αποκλείοντας από αυτές μέλη του Συνεταιρισμού, απαντάνε με επιστολή τους στον αντιπρόεδρο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού κ. Γιώργο Κεχαγιά σε όσα ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Αναλυτικά στην απάντησή τους τονίζουν τα εξής: «Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας στις 17/7/2014 για τον έλεγχο που πραγματοποιεί η εποπτική αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού αναφέρθηκε στην εφημερίδα σας, από τον αντιπρόεδρο ότι η καταγγελία προς την εποπτική αρχή έχει γίνει από μέλη και μη μέλη.

Η συγκεκριμένη δήλωση είναι πέρα για πέρα αναληθής μιας και όλοι είμαστε μέλη του Συνεταιρισμού και οι διαγραφές οι οποίες έχουν γίνει από το σημερινό Δ.Σ είναι παράνομες καθώς δεν έχουν ψηφιστεί από την Γ.Σ.

Επίσης καταγγέλλει συνεταίρους οι οποίοι απευθύνθηκαν σε αρμόδια όργανα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δηλαδή εξυπηρετούμε ιδιωτικά μας συμφέροντα. Δεν αναφέρει όμως ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς του ιδίου αλλά και του υπόλοιπου Δ.Σ απέναντι στους συνεταίρους (που εκδιώχτηκαν και τους έστελναν να βγάζουν λάδι σε ιδιωτικά ελαιουργεία αντικαθιστώντας μας με μη συνεταιριζόμενους) και ούτε ότι είχε κλειστές τις πόρτες στο εποπτικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει οικονομικό έλεγχο όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή να επιτελέσει το έργο του.

Κανείς δόλος δεν υπάρχει από εμάς τους 45, όπως μας ονομάζει ο αντιπρόεδρος, που πίσω από εμάς βρίσκονται και ας μη το ξεχνά δυο φορές επί 45 άτομα. Όσο για το πόρισμα των Ορκωτών που έχει βγει εδώ και 3 μήνες και το οποίο αποκρύπτουν μέχρι και πριν λίγες ημέρες λέγοντάς μας διαρκώς ψέματα.

Οσο για τα παλαιά χρέη για τα οποία μας αναφέρει ο αντιπρόεδρος, για αυτό είναι εδώ η Εποπτική Αρχή για να μας ξεκαθαρίσει πως δημιουργήθηκαν και να μας πει ποσό παλαιά και ποσό καινούργια είναι. Η εποπτική αρχή θα ελέγχει από το 2004 μέχρι και σήμερα. Ας περιμένουμε υπομονετικά το πόρισμα του εποπτικού και ας μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις. Ο χρόνος και το αποτέλεσμα θα μας δείξουν αν εμείς είμαστε οι δόλιοι ή κάποιοι άλλοι.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε τόσο σημαντικά θέματα καλό θα ήταν να μπορούμε να ακούμε και την άποψη του προέδρου του Συνεταιρισμού μας και όχι μόνο του αντιπρόεδρου. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι πρόεδρος».

Διαβάστε επίσης:

Ελεγκτές στο Συνεταιρισμό Πτελεού μετά από καταγγελίες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου