ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιδρομή λύκων σε μαντρί στον Ανθότοπο Αλμυρού

επιδρομή-λύκων-σε-μαντρί-στον-ανθότοπ-413825

Κατασπάραξαν 15 ζώα προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά

Φόβος και τρόμος για τους κτηνοτρόφους του Αλμυρού έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η εμφάνιση αγέλης λύκων που περιφέρεται στις ορεινές περιοχές της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα προχθές έγινε επιδρομή της αγέλης λύκων σε κοπάδι κτηνοτρόφου στον Ανθότοπο Αλμυρού, σε απόσταση 500 μέτρων έξω από το χωριό κατασπαράζοντας 15 ζώα, τα οποία βρίσκονταν σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο (μαντρί).

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η κτηνοτρόφος αντικρίζοντας το θέαμα έμεινε έκπληκτη ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία της και ειδοποίησε κλιμάκιο κτηνοτρόφων του ΕΛΓΑ, από υποκατάστημα της Λάρισας και έτσι πραγματοποιήθηκε άμεσα επί τόπου αυτοψία για να μεριμνήσουν περαιτέρω για την αποζημίωσή της.

Το περιστατικό έχει τρομοκρατήσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς δεν είχαν παρατηρηθεί παλιότερα επιθέσεις λύκων στα ζώα τους, πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις στην Οθρυ.

Με αφορμή την επίθεση των λύκων στο κοπάδι της κτηνοτρόφου στον Ανθότοπο και την ζημιά που προκλήθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση ο Κυνηγητικός Σύλλογος Αλμυρού ενημερώνοντας τους κτηνοτρόφους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για το περιστατικό προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημήτρης Βελάνης καλεί τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τις περιφράξεις των κτηνοτροφικών μονάδων και όσοι δεν έχουν σκυλιά στα κοπάδια τους να εφοδιαστούν άμεσα.

«Η επιδρομή των λύκων σε κοπάδι στον Ανθότοπο έχει προκαλέσει ανησυχία στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν ξέρουν πώς να προστατεύσουν τις περιουσίες τους», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βελάνης προσθέτοντας πως μετά την αυτοψία των κτηνοτρόφων στο συμβάν προέκυψε ότι η αγέλη των λύκων αποτελούνταν από τουλάχιστον 3-4 λύκους.

Μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, πολλοί έχουν συνδέσει το περιστατικό, με το πρόσφατο περιστατικό στο Διμήνι, όπου κτηνοτρόφος εντόπισε πνιγμένα τριάντα πρόβατα από το κοπάδι του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου