ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελεγκτές στο Συνεταιρισμό Πτελεού μετά από καταγγελίες

ελεγκτές-στο-συνεταιρισμό-πτελεού-με-414489

Από το Εποπτικό συμβούλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Ξεσκόνισμα» από ελεγκτές του Εποπτικού συμβουλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού, μετά από καταγγελίες 45 ατόμων (μελών και μη μελών του Συνεταιρισμού), ζητώντας από το υπουργείο να προχωρήσει σε απαραίτητους ελέγχους και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη λειτουργία του. Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού επισημαίνει ότι πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται ιδιωτικά συμφέρονται που στόχο έχουν να βλάψουν τόσο το Συνεταιρισμό όσο και τον τόπο.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι ελεγκτές του Εποπτικού συμβουλίου, είχαν μεταβεί στον Πτελεό την περασμένη εβδομάδα, με στόχο να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ενώ κλήθηκαν για καταθέσεις πρώην μέλη του Συνεταιρισμού, εργαζόμενοι αλλά και μέλη της Διοίκησης.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών αποχώρησε την Παρασκευή από τον Πτελεό, ωστόσο ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και πιθανότατα να μεταβούν ξανά στην περιοχή για συμπληρωματικές καταθέσεις και συγκέντρωση εγγράφων. Οσον αφορά στο πόρισμα για τα πεπραγμένα και τη λειτουργία του Συνεταιρισμού αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

«Κάποιοι έχουν βάλει στο «μάτι» το Συνεταιρισμό και θέλουν να βλάψουν τόσο τον ίδιο όσο και τον τόπο», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος του Πιστωτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού κ. Γιώργος Κεχαγιάς προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «θεωρώ πως πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται ιδιωτικά συμφέρονται και γι’ αυτό δέχεται «πόλεμο» με κατηγορίες που δεν ισχύουν. Από την πλευρά μας αναμένουμε το πόρισμα και από εκεί και πέρα ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς είναι άδικο να σπιλώνουν τόσο το Συνεταιρισμό όσο και πρόσωπα με ψεύτικες κατηγορίες».

Επίσης ο κ. Κεχαγιάς ανέφερε ότι ο Συνεταιρισμός πέρα από ένα παλιό χρέος από παλιότερες διοικήσεις δεν έχει άλλες οφειλές, προσθέτοντας ότι ήδη η συγκεκριμένη παλιά οφειλή έχει μπει σε διαδικασία ρύθμισης και πως ο Συνεταιρισμός λειτουργούσε πάντα υπέρ των συμφερόντων των μελών αλλά και γενικότερα των παραγωγών του Πτελεού.

Τέλος στην επιστολή που απέστειλαν τα 45 άτομα της περιοχής (μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιριστών του Ν. 4015/2011, αναφέρουν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Επειδή τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού λειτουργεί ως κλειστή ομάδα, αρνείται κάθε έλεγχο, έχει φτιάξει ένα καταστατικό που παρουσιάζει ως εγκεκριμένο χωρίς να έχει γίνει καμία Γ.Σ. τροποποίησης του παλιού καταστατικού. Το καταστατικό που παρουσιάζουν ως εγκεκριμένο προβλέπει 5 μελή σύνθεση του Δ.Σ. ενώ αυτοί προχώρησαν σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του 7μελούς Δ.Σ. Δύο μέλη του Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του συνεταιρισμού και δεν έχουν αντικατασταθεί» .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου