ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο χορός των Σαρακατσαναίων ~ Τιμήθηκε και φέτος η παράδοση

ο-χορός-των-σαρακατσαναίων-τιμήθηκε-κ-432180

Τον ετήσιο καλοκαιρινό χορό του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», προχθές το βράδυ, στο κέντρο «Νηρηΐδες» στην παραλία Αγιος Ιωάννης της Ευξεινούπολης.

Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου ήταν συγκινητική στο καλοκαιρινό γλέντι, που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον και είναι πάντα επιτυχημένος.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο γραμματέας του Συλλόγου, Βασίλης Τιμπλαλέξης, και ο πρόεδρος, Γιάννης Πρεβεζιάνος, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους εκείνους που τιμούν και στηρίζουν με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Με αυτόν τον τρόπο, είπαν, συμβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης και των στενών σχέσεων μεταξύ των μελών, αλλά και στην προσέλκυση όλο και περισσότερων καινούργιων φίλων.

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τέσσερα συνολικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, δύο παιδικά και δύο ενηλίκων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν οι Κώστας Ζαραλής στο κλαρίνο, Νίκος Γιαννακός, Σταύρος Μπόνιας και Ανδριάννα Μόκα στο τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα, προσφορά των καταστημάτων της περιοχής αλλά και πολλών φίλων του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις στο Περτούλι

Τεράστια επιτυχία σημείωσε και φέτος το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων που είχε τα χαρακτηριστικά του αφιερώματος του για δύο μεγάλες αξίες που χαρακτηρίζουν τους Σαρακατσάνους ανά τους αιώνες.

Το τριήμερο ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης άρχισε την Παρασκευή -και συνεχίζεται καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο- με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δερβίσης Ανδρέας, ο οποίος χαιρέτησε της προσπάθειες των νέων ανθρώπων και αναφέρθηκε συνοπτικά στη φιλοσοφία που εμπνέει και κινεί τα μέλη της Διοίκησης. Τον ενθουσιασμό της νεολαίας εξέφρασε εμπνευσμένα και στο δικό της χαιρετισμό η επικεφαλής της επιτροπής Νεολαίας, κ. Ειρήνη Καρατάσιου. Οι νέοι Σαρακατσάνοι καλλιτέχνες πήραν το λόγο και με τον δικό τους τρόπο ( τη μουσική ) κατάφεραν να αναδείξουν την πλούσια Σαρακατσάνικη μουσική, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου