ΑΛΜΥΡΟΣ

Πύρινα μέτωπα στη Μαγνησία και 2 προσαγωγές

πύρινα-μέτωπα-στη-μαγνησία-και-2-προσαγ-432317

Με σύμμαχο τις θερμοκρασίες και τους ανέμους

Υπό μερικό έλεγχο ήταν χθες αργά το απόγευμα η φωτιά που ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι να καίει ελαιόδεντρα στη θέση Παλαιοχώρι στους Αγίους Θεοδώρους και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού.

Η φωτιά συνέχιζε το καταστροφικό της έργο και μετά τις 7 το απόγευμα παρά την άμεση κινητοποίηση τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων. Είχε ήδη κατακάψει ελαιόδεντρα σε έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ μάχη για την κατάσβεσή της έδιναν περισσότεροι από δώδεκα πυροσβέστες.

Στο μεταξύ, στάχτη και αποκαΐδια σε μία έκταση 3.000 στρεμμάτων άφησε πίσω της η πυρκαγιά στη Χλόη στο δήμο Ρήγα Φεραίου. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από διαφορετικά μέτωπα κατέστη δυνατό να σβηστεί μόλις χθες στις 9 το πρωί.

Η μάχη κατάσβεσης δινόταν από αέρος και από ξηράς ασταμάτητα αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν κόντρα στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα μέχρι και τη δύση του ηλίου. Οι ρίψεις νερού συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από 50 συνολικά πυροσβέστες.

Ευτυχώς η φωτιά εκδηλώθηκε μακριά από κατοικημένη περιοχή. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου πρόκειται να συλλέξει στοιχεία για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που είναι αδιευκρίνιστα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε σε σιτοκαλαμιές κοντά στη Χλόη και η έκτασή της επεκτάθηκε μέχρι το Αγροκήπιο στα όρια με το Νομό Λάρισας. Από την πυρκαγιά κάηκαν καλαμιές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις ενώ καταστροφές υπήρξαν και σε μέρος δασικής έκτασης που βρίσκεται κοντά στη Χλόη. Στάχτη έγινε μία στάνη χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνέψουν ζώα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου