ΑΛΜΥΡΟΣ

Περίθαλψη σε εμπόρους με οφειλές

περίθαλψη-σε-εμπόρους-με-οφειλές-432808

Η Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού ενημερώνει για την απόφαση

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την οποία παρέχεται πλέον περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί μέσα στην κρίση.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού ενημερώνει ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της «υπενθυμίζει τους όρους της απόφασης, που συνιστά υλοποίηση πάγιου αιτήματος της Συνομοσπονδίας για την προστασία των εντός κρίσης μικρομεσαίων εμπόρων.

Ακόμη και οι ασφαλισμένοι που συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δικαιούνται, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, παροχές ασθένειας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι 28-2-2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του εισοδήματός τους για τα έτη αυτά δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ προβαίνουν στην χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας) μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015».

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΦΕΚ: «Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ. Ο. Υ. και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου δευτέρου του Ν. 3845/2010 ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα καθώς και οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του Ε.Τ.Α.Α., οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών παροχές ασθενείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015 εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω έτη δεν υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου