ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναστολή της αξιολόγησης ζητά με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

αναστολή-της-αξιολόγησης-ζητά-με-ψήφι-436945

Την αναστολή εφαρμογής του Νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού προτείνοντας την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από τετραμελή επιτροπή, που θα θέτει το πλαίσιο αξιολόγησης χωρίς να παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Με ψήφισμα που εξέδωσε η δημοτική αρχή Αλμυρού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύεται να μην εκδώσει καμία απόφαση επιμερισμού ποσοστών που αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου περί συγκριτικής αξιολόγησης.

Αναλυτικά στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού εκφράζει την αντίθεσή στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους, ιδιαίτερα όσο αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά. Πρόκειται για ένα αντεργατικό μέτρο, που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην αποψίλωση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού εκφράζει ακόμη τη σύμφωνη γνώμη του στην πάγια θέση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλά μέσω της εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, τέτοιου που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητούμε την αναστολή εφαρμογής του νόμου και προτείνουμε τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής από το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα θέτει το πλαίσιο αξιολόγησης και δεν θα παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητα στους δήμους.

Δεσμευόμαστε να μην εκδώσουμε απόφαση επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής αξιολόγησης».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου