ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο θαυμαστός κόσμος του πολιτισμού

ο-θαυμαστός-κόσμος-του-πολιτισμού-439476

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του σχολείου παίζοντας φλογέρες και τραγουδώντας όμορφα τραγούδια, με την επίβλεψη της καθηγήτριας μουσικής κ. Τσατάλα Κατερίνας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις ευχάριστες στιγμές των παιδιών της Γ’ τάξης από τη σχολική ζωή των τριών χρόνων στο Γυμνάσιο.

Οι μαθητές έπαιξαν το αστυνομικό έργο της Αγκάθα Κρίστι «Η Ποντικοπαγίδα», κρατώντας το κοινό σε αγωνία ώστε να ανακαλύψουν το δολοφόνο.

Οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν με την αστυνομική λογοτεχνία και το συγκεκριμένο έργο της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1952 και είχε τέτοια επιτυχία που από τότε παρουσιάζεται κάθε χρόνο. «Η Ποντικοπαγίδα» αποτελεί τη μακροβιότερη παράσταση στον κόσμο, αφού παίζεται ανελλιπώς τα τελευταία 60 χρόνια!

Ο βασικός στόχος των δράσεων στο πεδίο του Πολιτισμού, είναι η δημιουργική, βιωματική μάθηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να ανακαλύψουν τις πολλές και διαφορετικές πτυχές του θαυμαστού κόσμου που τους περιβάλλει πέρα από τις συνήθεις πρακτικές του σχολείου. Η Δήμητρα, ο Γιάννης, ο Δημήτρης, ο Σεραφείμ, η Βάσω, η Νάσια, η Αναστασία, ο Κώστας, η Ελπίδα και η Έφη με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητριών δούλεψαν σκληρά όλη τη χρονιά με πολύ μεράκι και κέφι, συμμετέχοντας σε ένα ταξίδι ήχων, εικόνων, χρωμάτων και διαλόγων που έκανε πιο όμορφη, πιο φωτεινή και σίγουρα πιο ευχάριστη την καθημερινότητά τους και τη ζωή τους συνολικά.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου πήραν αναμνηστικά από το σχολείο και από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου