ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο περίμενε τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ

στο-περίμενε-τρεις-μήνες-απλήρωτοι-οι-439487

Τρεις μήνες έχουν να δουν το χρώμα το χρήματος οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού. Η υπόσχεση της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης) ότι η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνει μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μέσα Ιουνίου ακόμη δεν έχει εκπληρωθεί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο υπουργός εργασίας δεν έχει υπογράψει την απόφαση. Ωστόσο από τις συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ αποσπάστηκε η δέσμευση ότι η χρηματοδότηση δεν θα μειωθεί περαιτέρω από τα 1.400 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί.

Στο ΚΔΑΠ Αλμυρού, το οποίο υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι, μια Γυμνάστρια, ένας Νηπιαγωγός, ένας Μουσικός, μία Καθηγήτρια Πληροφορικής και μια Καθαρίστρια. Το πρόγραμμα δικαιολογεί τη δημιουργική απασχόληση 50 παιδιών.

Ωστόσο με τη συγκατάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στα προγράμματα του ΚΔΑΠ συμμετέχουν 120 παιδιά, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες που υπάρχουν.

Οι φετινές ομάδες για τα παιδιά περιελάμβαναν θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, εικαστικά, κουκλοθέατρο, παραμύθι, ζωγραφική, γυμναστική, κόσμημα και πληροφορική. Το ωράριο του ΚΔΑΠ είναι καθημερινά από τις 4 έως τις 8 μ. μ.

Την καλοκαιρινή περίοδο το ΚΔΑΠ δεν σταματά να λειτουργεί. Υπάρχει το θερινό πρόγραμμα από 1ης Ιουλίου μέχρι 21 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 μ. μ.

ΚΔΑΠ Πτελεού

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Πτελεού αντίστοιχα απασχολείται μία Νηπιαγωγός και μία Καθαρίστρια. Συνολικά παρακολουθούν το πρόγραμμα 41 παιδιά περισσότερα κατά 30 σε σχέση με τη δυναμικότητα του ΚΔΑΠ.

Στον Παιδικό Σταθμό Πτελεού εργάζονται δύο Παιδαγωγοί, ενώ ο Σταθμός έχει την ίδια Καθαρίστρια με το ΚΔΑΠ Πτελεού. Η δυναμικότητα του Σταθμού είναι 15 παιδιά.

Ψήφισμα για τα ΚΔΑΠ

Στο πλευρά των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ τάχθηκε ανεπιφύλακτα και η δημοτική Αρχή Αλμυρού. Στο «επίμαχο» Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα οι παρατάξεις ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Στο Δήμο μας, τα τελευταία χρόνια, η υλοποίηση του προγράμματος Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής, έχει καταστήσει την λειτουργία της Δομής Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. αναντικατάστατο και απολύτως απαραίτητο θεσμό, αποτελώντας έναν από τους πυλώνες της άσκησης κοινωνικής πολιτικής προς τους δημότες μας. Εν όψει της έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014-2020 και μετά από την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας και την ΚΕΔΕ πως το εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκε επιτυχώς στη νέα χρηματοδοτική περίοδο θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε κάθε διαφαινόμενο κίνδυνο υποχρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π.. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, την Διαχειριστική Αρχή Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπ. Εργασίας, την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. να μεριμνήσουν ώστε:

Να μην υπάρξει καμία νέα μείωση στη χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-M.E.A. για τη νέα χρονιά 2014-2015 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Οι δομές Κ.Δ.Α.Π. το 2012 υπέστησαν γιγάντια μείωση χρηματοδότησης της τάξης του 50% και τα Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. το 2013 μείωση 22%, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ήδη μεγάλες δυσκολίες, αδυνατώντας πολλές φορές να καλύψουμε τις μισθοδοσίες του απαιτούμενου από την νομοθεσία προσωπικού, τα ενοίκια και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα των Δομών. Η παραμικρή μείωση θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο Δομών με μικρή δυναμικότητα παιδιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου