ΑΛΜΥΡΟΣ

Επισκεύασαν την πηγή Μηλιά οι κυνηγοί για να μη χάνεται το νερό

επισκεύασαν-την-πηγή-μηλιά-οι-κυνηγοί-439597

Με στόχο να μη χάνεται το νερό της πηγής στη θέση Μηλιά Οθρυς, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού προχώρησε στην εκτέλεση εργασιών επισκευής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος επιδιόρθωσε τις βλάβες στο φρεάτιο και στον αγωγό μεταφοράς, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνεται το νερό σε διπλανά σημεία.

Επίσης έγινε τσιμεντόστρωση – χαλικόστρωση του χώρου, ανακατασκευή της μικρής ψησταριάς και επισκευή των τοιχίων σε μια περιοχή με όμορφο τοπίο καθαρό και κρύο νερό αλλά και με μεγάλη προσέλευση κυνηγών και πολιτών.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες όπου είναι αναγκαίες, ενώ καλεί τους πολίτες να σέβονται και να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό.

Εκδρομή στην Ιστιαία

Εκδρομή για τα μέλη του και τις οικογένειές τους στην Ιστιαία Ευβοίας στις 6 Ιουλίου διοργανώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού.

Σε ανακοίνωσή του για το πρόγραμμα της εκδρομής, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει: «Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο θηραμάτων στη Σύμη Ιστιαίας ένα μεγάλο έργο της Δ’ ΚΟΣΕ που θα παράγει μεγάλο αριθμό από ορεινές και πεδινές πέρδικες.

Επίσης θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας το οποίο θεωρείται από τα σπουδαιότερα στο είδος του μουσεία, λόγω της σπανιότητας των εκθεμάτων που εμπλουτίζονται συνεχώς. Στα εκθέματά του μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται η μεγαλύτερη στην Ελλάδα συλλογή πτηνών με 217 είδη, μεγάλος αριθμός θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων, ψαριών, οστράκων, κοχυλιών, εντόμων, πετρωμάτων, ορυκτών.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πευκί και στα Κανατάδικα που η παραλία Κανατάδικα είναι μια παραλία στη Βόρεια Εύβοια και μάλιστα στο πιο βόρειο σημείο της Εύβοιας, με θέα το Νομό Μαγνησίας. Η παραλία αποτελεί προορισμό για πολλούς τουρίστες αφού τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αναπτυχθεί και έχουν κατασκευαστεί πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχουν επίσης ταβέρνες με φρέσκο ψάρι».

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου μπορούν να απευθυνθούν έως τις 2 Ιουλίου στο τουριστικό γραφείο της Ασημίνας Τελκη ArtofTravel στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 128 ή στον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Βελάνη στο τηλέφωνο 6974304260.

Να σημειωθεί ότι λόγω περιορισμένων θέσεων πενήντα (50) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η τιμή εισιτηρίου μετακίνησης είναι πέντε ευρώ (5.00 €) ενώ η υπόλοιπη δαπάνη μετακίνησης θα καλυφθεί από το Σύλλογο».

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 06/07/2014 από τον Αγιο Δημήτριο στις 07.00 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου