ΑΛΜΥΡΟΣ

Σκόρπισαν χαμόγελα οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης με την παράσταση «Το ροζ φουλάρι»

σκόρπισαν-χαμόγελα-οι-μαθητές-του-γυμ-439621

Με επιτυχία ανέβηκε την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, η παράσταση «Το ροζ φουλάρι» από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης στο χώρο του σχολείου.

Δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό οι μαθητές σκόρπισαν αστείρευτα χαμόγελα στους θεατές θίγοντας με ευχάριστο τρόπο το θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η σκηνοθεσία της παράστασης έγινε από την φιλόλογο Ράνια Μαλαθούνη, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών του σχολείου Γιάννας Καλοδήμου και Παναγιώτη Τσόγκα. Οι μαθητές που ερμήνευσαν τους ρόλους είναι οι Γιάννης Ντόκος, Γεωργία Μαγαλιού, Ηλίας Μπάκος, Δέσποινα Μπάκου, Στάθης Μαυρίκης, Αννα Τάτση, Ελευθερία Ντούρα, Ματέο Μπίμπα, Ξενιά Γιαννακοπούλου. Τη μουσική επένδυση επιμελήθηκε η Μαριαλένα Μελεμέ. Και το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, όπως συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, η Σούρπη «υπηρέτησε» και προέβαλε το ελληνικό θέατρο.

Επρόκειτο για τη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου της Γεωργίας Χιόνη, μια ανατρεπτική κωμωδία, με άφθονο γέλιο και μυστήριο στην πλοκή του έργου. Μία «νεκρή» γυναίκα στη σοφίτα, το μέντιουμ Σαπφώ, δύο κλέφτες ο Μένιος και ο Πέρι, οι 4 κυρίες του σπιτιού και ο δαιμόνιος αστυνόμος Δαγκλής που αναζητεί τον δολοφόνο και μέσα σ’όλα αυτά εμφανίζεται και το φάντασμα του μακαρίτη ναυάρχου.

Από τον περασμένο Νοέμβριο στο πρόγραμμα Θεατρικής παιδείας, οι μαθητές έκαναν κάθε Τρίτη, μετά το σχολικό ωράριο στις 2 το μεσημέρι, τις πρόβες τους και έτοιμοι πλέον θα παρουσιάσουν σε συμμαθητές, γονείς και θεατρόφιλο κοινό της περιοχής μας τη δεύτερη θεατρική τους παράσταση.

Μετά την παράσταση ακολούθησε ημίωρο μουσικό αφιέρωμα σε ξεχωριστούς Ελληνες συνθέτες, από το μουσικό σύνολο του σχολείου, την καθηγήτρια Μουσικής Νιόβη Ρούσση και τους μαθητές Μαριαλένα Μελεμέ -τραγούδι και Στάθη Μαυρίκη – μπουζούκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου