ΑΛΜΥΡΟΣ

Τρεις φωτιές στη Μαγνησία ~ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

τρεις-φωτιές-στη-μαγνησία-με-τον-καυσω-444147

Μεγάλο μέτωπο στον Αγιόκαμπο της Λάρισας

Την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών Βόλου και Αλμυρού προκάλεσαν χτες τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Αλμυρό και στο Βελεστίνο.

Κάηκε κτηνοτροφική μονάδα

Στις 09:30 χθες το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία Αλμυρού ειδοποιήθηκε για φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ανάβρα. Στο σημείο μετέβησαν συνολικά 4 οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Αλμυρού και Βόλου και στη μάχη για την κατάσβεση ρίχτηκαν 8 άνδρες. Υστερα από αρκετές ώρες, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 5 το απόγευμα. Από την πύρινη λαίλαπα αποτεφρώθηκαν τρία σκυλιά που βρίσκονταν στην κτηνοτροφική μονάδα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Αλμυρού, η φωτιά ξεκίνησε από δέματα με άχυρο χωρίς, ωστόσο, να γίνεται γνωστή η αιτία. Από τη φωτιά, κάηκαν διακόσια τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης, διακόσια τριάντα δέματα άχυρου και σανού, δύο τόνοι ζωοτροφής, ένας φορτωτής bobcat, ένας μύλος ζωοτροφών και μία ηλεκτρογεννήτρια. Αναμένεται ο υπολογισμός του κόστους της ζημιάς.

Στις φλόγες ο παλιός σκουπιδότοπος Ευξεινούπολης

Λίγες ώρες αργότερα, στις 12:55, η πυροσβεστική υπηρεσία Αλμυρού ειδοποιήθηκε για άλλη μία φωτιά στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου της Ευξεινούπολης. Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν συνολικά 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλμυρού και του Βόλου με 8 άνδρες αλλά και δύο μηχανήματα του δήμου Αλμυρού τα οποία άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέκαψε 120 στρέμματα υπολειμμάτων καλλιεργειών (σιτηρών) καθώς και 3 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια). Οι άνδρες της πυροσβεστικής έθεσαν σε πλήρη έλεγχο τη φωτιά στις 4 το απόγευμα. Από την πυρκαγιά κινδύνεψε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα η οποία διασώθηκε χάρη στο έργο των ανδρών της πυροσβεστικής.

Και για τις δύο πυρκαγιές, η προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διεξάγεται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αλμυρού.

Επικίνδυνο μέτωπο στο Ελευθεροχώρι

Κόκκινος συναγερμός χτύπησε στις 18:30 το απόγευμα στην πυροσβεστική υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. και του Βόλου για πυρκαγιά στο Ελευθεροχώρι του δήμου Ρήγα Φερραίου. Στο σημείο έσπευσαν 10 συνολικά οχήματα της πυροσβεστικής με 25 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής το διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαγνησίας, κ. Χαράλαμπο Πόζογλου. Στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν με τρακτέρ κάτοικοι του χωριού ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες. Από τη φωτιά κάηκαν πουρνάρια και σιτηρά.

Η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ καθώς το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Δύσκολη η κατάσβεση στον Αγιόκαμπο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Αγιόκαμπος της Λάρισας. Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 13:30 από σκουπίδια που βρίσκονταν σε δασική περιοχή, απείλησε εξοχικές κατοικίες ενώ κατέκαψε ελαιοπερίβολους, μηχανήματα και κοτέτσια. Τέσσερα αεροπλάνα, 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εμπόδιο στο έργο των πυροσβεστών ήταν οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μεσαία επικινδυνότητα

Σύμφωνα με το χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η περιοχή της Μαγνησίας βρισκόταν στην κλίμακα 3, δηλαδή στο μεσαίο δείκτη επικινδυνότητας.

Ρεπορτάζ: BAΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου