ΑΛΜΥΡΟΣ

Βουτιά στον τζίρο της εστίασης

βουτιά-στον-τζίρο-της-εστίασης-450416

Καταγράφει ο Ιούνιος σύμφωνα με το Σύλλογο Καταστηματαρχών

Μεγάλη πτώση στον τζίρο των καταστημάτων εστίασης καταγράφει ο Ιούνιος στην επαρχία Αλμυρού. Η κίνηση στα καταστήματα εστίασης έχει μειωθεί σημαντικά. Εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ υπολειτουργούν.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Μπουρλής, η κίνηση στα καταστήματα είναι υποτονική.

«Ο τζίρος των καταστημάτων είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πριν δύο χρόνια. Ομως οι υποχρεώσεις, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ τα πάγια έξοδα αυξάνονται συνεχώς, φέρνοντας τους μαγαζάτορες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Αυτό το μήνα δεν κινείται τίποτα. Ο κόσμος δεν βγαίνει έξω. Ο, τι κίνηση είχαμε παρουσιάστηκε το Μάιο στις εκλογές. Οταν τελείωσαν οι εκλογές σταμάτησαν να κινούνται τα πάντα».

Οι καταστηματάρχες ελπίζουν σήμερα σε μία οικονομική διευκόλυνση. Είτε με το ΤΕΒΕ, που οπωσδήποτε όπως σημειώνουν πρέπει να παρθούν μέτρα καθώς οι εισφορές είναι δυσβάσταχτες, είτε με τις Τράπεζες, γιατί δεν νοείται επιχειρηματικότητα χωρίς ανοιχτό τραπεζικό σύστημα.

«Επιπλέον πρέπει το ΕΣΠΑ να ανοίξει και για την Εστίαση. Είναι ο μόνος κλάδος που δεν επιδοτείται. Για το εμπόριο, τις υπηρεσίες υπάρχει πρόβλεψη, για την εστίαση τίποτα» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Καταστηματαρχών.

Η ρύθμιση για αποπληρωμή παλαιών οφειλών με δόσεις που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην τελευταία συνεδρίασή του είναι μία ευκαιρία και για τους καταστηματάρχες να βάλουν σε μία σειρά τις εκκρεμότητές τους με το δήμο.

Ο Σύλλογος είδε θετικά την απόφαση της απόφαση της δημοτικής αρχής για εξόφληση με δόσεις.

Ο καλλικρατικός δήμος Αλμυρού μετρά σήμερα 500 επιχειρήσεις. Η οικτρή οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει στο κλείσιμο τουλάχιστον είκοσι επιχειρήσεων που λειτουργούσαν επί σειρά ετών στο χώρο.

Οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα ενώ και για την πόλη υπογραμμίζουν ότι είναι απαραίτητο να γίνει η διαμόρφωση της πλατείας. «Πρέπει να αλλάξει όψη η πλατεία και το εμπορικό κέντρο. Να έρθει ο κόσμος στα μαγαζιά» είπε ο κ. Μπουρλής, τονίζοντας ότι αν και το έργο έχει εγκριθεί δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου