ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση των αντιπλημμυρικών έργων

στη-δικαιοσύνη-η-υπόθεση-των-αντιπλημ-450585

Στον πρώην δήμο Σούρπης το 2010

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση για τα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300.000 ευρώ που εκτελέστηκαν το 2010 στον πρώην δήμο Σούρπης με απ’ ευθείας αναθέσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2009.

Με την αποστολή των ενταλμάτων στον Επίτροπο θα επιμεριστούν οι ευθύνες, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στα έργα που είχαν εκτελεστεί με κανονική ανάθεση.

Το επόμενο διάστημα θα εξετάσει εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες κατά του πρώην δημάρχου, της Δημαρχιακής Επιτροπής αλλά και των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που υπέγραψαν για τα συγκεκριμένα έργα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», το πόρισμα διαπιστώνει την κατάτμηση έργου για την αποκατάσταση πλημμυρών σε πολλά μικρά και την έκδοση ενταλμάτων με απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού άνω των 300.000 ευρώ.

Το πόρισμα κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών αλλά και τον Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για την έκδοση βουλεύματος ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ηδη η δημοτική αρχή Αλμυρού συγκέντρωσε τα «επίμαχα» εντάλματα που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονταν σε οχτώ ογκώδεις φακέλους και ήταν δεκάδες τον αριθμό.

Με τη διαβίβαση των ενταλμάτων στον Επίτροπο και τον επιμερισμό των ευθυνών η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου