ΑΛΜΥΡΟΣ

Φως στα αίτια της έκρηξης

φως-στα-αίτια-της-έκρηξης-452119

Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις για το ατύχημα

Φως στις ακριβείς αιτίες έκρηξης στην πλώρη του ρωσικού φορτηγού πλοίου Νakhodka, στις 26 Απριλίου, στις 8.04 το πρωί, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου μηχανικού, 37χρονου Ρώσου, και το σοβαρό τραυματισμό του τρίτου μηχανικού του πλοίου, 24χρονου ομοεθνούς του αναμένεται να χυθεί τις επόμενες μέρες.

Ο 24χρονος μηχανικός που όλο αυτό το διάστημα νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο αναμένεται να λάβει εξιτήριο από τη Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής καθώς η κατάσταση της υγείας βελτιώθηκε σημαντικά.

Ο νεαρός μηχανικός είναι ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στην πλώρη και εκδηλώθηκε έκρηξη. Την ώρα του ατυχήματος εκτελούσε με τον θανών εργασίες, ενώ υπήρχε διαρροή φυσικού αερίου.

Το φορτηγό πλοίο ήταν ελλιμενισμένο στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Αμαλιάπολης και επρόκειτο να φορτώσει από την εταιρεία «Μύλοι Λούλης» εμπόρευμα όταν φλόγα που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία με τη διαρροή προκάλεσε έκρηξη.

Επί τόπου μετέβησαν πυροσβεστικά οχήματα καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος που προέβησαν άμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ομως οι δύο μηχανικοί είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ο 37χρονος κατέληξε στις 23 Μαΐου στη ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν με καθολικά εγκαύματα.

Η κατάθεση του 24χρονου αναμένεται να διαφωτίσει τις έρευνες των αρμόδιων αρχών, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη στην πλώρη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δεν επηρέασε ούτε το φορτηγό πλοίο ούτε το εμπόρευμά του. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, εννέα τον αριθμό, ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο απέπλευσε κενό φορτίου για Ουκρανία μετά από επιθεώρηση του νηογνώμονα.

Για το εργατικό ατύχημα παρενέβη και η Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Με την κατάθεση του 24χρονου θα ολοκληρωθεί η προανάκριση. Η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για την απόδοση ποινικών ευθυνών και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου