ΑΛΜΥΡΟΣ

Για τα αντιπλημμυρικά της Σούρπης στον Επίτροπο

για-τα-αντιπλημμυρικά-της-σούρπης-στο-457986

Θα ελεγχθούν έργα που κατατμίστηκαν, αλλά και έργα που έγιναν με διαγωνισμό

Εκδόθηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα έργα που εκτελέστηκαν το 2010 στον πρώην δήμο Σούρπης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2009.

Πρόκειται για την υπόθεση απ’ ευθείας ανάθεσης έργων σε συγκεκριμένο εργολάβο στον πρώην δήμο Σούρπης και την αγωγή που ακολούθησε στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού από τον εργολάβο για την πληρωμή ποσού 480.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το πόρισμα διαπιστώνει την κατάτμηση έργου για την αποκατάσταση πλημμυρών σε πολλά μικρά και την έκδοση ενταλμάτων με απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού άνω των 300.000 ευρώ.

Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζητούν την προσκόμιση των επίμαχων ενταλμάτων στον Επίτροπο για τον καταμερισμό των ευθυνών και την έκδοση πράξης καταλογισμού. Επιπλέον ζητεί την επέκταση της έρευνας και σε έργα που έγιναν το ίδιο έτος ακόμα και με διαδικασίες διαγωνισμών.

Το πόρισμα κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών αλλά και τον Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για την έκδοση βουλεύματος ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ηδη η δημοτική αρχή Αλμυρού συγκέντρωσε τα «επίμαχα» εντάλματα που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονταν σε οχτώ ογκώδεις φακέλους και ήταν δεκάδες τον αριθμό.

Το επόμενο διάστημα θα εξετάσει εάν θα κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων για την πληρωμή του ποσού, δηλαδή κατά του πρώην δημάρχου και των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής που ενέκριναν τις αποφάσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου