ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ξήλωσαν» επιχείρηση

ξήλωσαν-επιχείρηση-461218

Δύο Βούλγαροι, μετά από προτροπή 42χρονου ημεδαπού

Την εντολή την έδωσε 42χρονος ημεδαπός. Αγνωστο για ποιο λόγο προέτρεψε, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο Βούλγαρους να «σηκώσουν» ό,τι βρουν από επιχείρηση 46χρονης στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Οι δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 41χρονος και μία 38χρονη ομοεθνής του, πέρασαν στην εφαρμογή του σχεδίου. Από τον προαύλιο χώρο της επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής άρχισαν να φορτώνουν διάφορα είδη μέχρι και παλαιοσίδερα. Εγιναν, όμως, αντιληπτοί και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρο από αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Οι Βούλγαροι μίλησαν και αποκάλυψαν στους αστυνομικούς τον εμπνευστή τους σχεδίου της κλοπής, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Οι συλλήψεις των τριών έγιναν χθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας. Και οι τρεις κατηγορούνται για κλοπή από επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο αλλοδαποί ύστερα από προτροπή του 42χρονου συνεργού τους μετέβησαν σε προαύλιο-στεγασμένο χώρο επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής, ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη (καλοριφέρ, μεταλλικά πλαίσια στήριξης, καυστήρα πετρελαίου, μεταλλικό νεροχύτη, αντλία λαδιού αναβατορίου), καθώς και παλαιά σίδερα, συνολικού βάρους περίπου 50 κιλών.

Στη συνέχεια, τα φόρτωσαν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Ολα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου