ΑΛΜΥΡΟΣ

Ρύθμιση παλαιών οφειλών ~ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ρύθμιση-παλαιών-οφειλών-εγκριθηκε-απ-464079

Με ομοφωνία στην πρώτη μετεκλογικά συνεδρίαση στο δήμο Αλμυρού

Η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών παλαιότερων ετών προς το δήμο Αλμυρού ψηφίστηκε προχθές ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στα εκτός ημερησίας διάταξης, με αφορμή την εφαρμογή της ρύθμισης οφειλών με 24 δόσεις. Στο δήμο Αλμυρού οι οφειλές είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αφορούν σε Επεκτάσεις Σχεδίου Πόλεως και εισφορές σε γη και χρήμα.

Συνολικά μέχρι και το 2009 που αφορά η «επίμαχη» ρύθμιση, οι οφειλές είναι ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ακόμη το ψήφισμα ενάντια στη μείωση της χρηματοδότησης του ΚΔΑΠ μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς υπάρχει η φημολογία ότι θα καταργηθεί.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με εξαίρεση διαφωνίες σε διατάξεις του νέου δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μαμούρα για κωδικό που αφορούσε στην επέκταση του δημοτικού φωτισμού.

Στη συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 συγκεκριμένα, ο κ. Εσερίδης συμφώνησε με την ενίσχυση του κωδικού για την επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού με το ποσό των 3.000 ευρώ, μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων, Ιωάννη Βαλωμένου, ότι το επίμαχο ποσό αφορά σε σπίτι στην άκρη του χωριού και όχι σε παράνομη ηλεκτροδότηση αγροτικού δικτύου.

Οχήματα πυροπροστασίας χωρίς ΚΤΕΟ

Σχετικά με την αποδοχή ποσού 13.200 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας, ο κ. Εσερίδης ζήτησε να γίνουν ζώνες πυρασφάλειας στα χωριά, ενώ σημείωσε ότι κάποια μηχανήματα του δήμου δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ο δήμος να έχει παρατημένο το στόλο των μηχανημάτων του. Τελικά, με τη διαβεβαίωση του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, ότι το ποσό ενίσχυσης των δράσεων πυροπροστασίας θα δοθεί όντως για τα μηχανήματα του δήμου, ώστε να γίνουν έργα προστασίας, ο κ. Εσερίδης συμφώνησε.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να συγχαίρει το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη, και όσους δημοτικούς συμβούλους εκλέχτηκαν και να εύχεται καλή θητεία και κουράγιο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Βούλγαρης, δήλωσε ότι: «Μετά τις εκλογές και για όσες συνεδριάσεις γίνουν στο συμβούλιο μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, οι απόψεις που θα εκφράζω θα είναι προσωπικές και δεν θα δεσμεύουν κανέναν από τη σημερινή ομάδα μου».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου