ΑΛΜΥΡΟΣ

«Καπέλο» 171 ευρώ ~ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ… !

καπέλο-171-ευρώ-για-καθυστερηση-δυο-ημ-464850

Με καπέλο 171 ευρώ… κλήθηκε να πληρώσει την καθυστέρηση δύο ημερών -όπως καταγγέλλει- δόση 222,50 ευρώ στο ΙΚΑ. Ο επαγγελματίας από τον Αλμυρό δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε ότι θα πρέπει να πληρώσει «προσαύξηση» για την καθυστέρηση 171 ευρώ με αποτέλεσμα «να το φυσάει και μην κρυώνει».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο καταγγέλλων επαγγελματίας από τον Αλμυρό έχοντας δημιουργήσει μία οφειλή στο ΙΚΑ αποφάσισε όπως πολλοί επαγγελματίες να ενταχθεί σε μία ρύθμιση και σε ένα λογικό χρονικό διάστημα καταβάλλοντας τις αντίστοιχες δόσεις που είχαν συμφωνηθεί να αποπληρώσει το χρέος.

Η οικονομική ωστόσο στενότητα -σύνηθες φαινόμενο- στην παρούσα συγκυρία για την πλειοψηφία των επαγγελματιών που καθημερινά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεν του επέτρεψε να είναι «συνεπής» με αποτέλεσμα να καθυστερήσει όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την καταβολή της μηνιαίας δόσης κατά δύο ημέρες. Οταν υπάλληλός του μετέβη στο ΙΚΑ για να πληρώσει ενημερώθηκε ότι μαζί με τη δόση έχει «καταχωρηθεί» στο σύστημα και η προσαύξηση της τάξεως των 171 ευρώ και ενώ η δόση βάση της ρύθμισης που είχε γίνει για την αποπληρωμή των οφειλών του, είχε καθοριστεί στα 222,50 ευρώ. Οταν ζητήθηκαν «εξηγήσεις» διότι το ποσό του «προστίμου» λόγω καθυστέρησης ήταν πράγματι υψηλό σε σχέση με τη δόση που πληρώνεται, η απάντηση ήταν ότι αυτά προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη φραστική αντιδικία με τον επαγγελματία να προσπαθεί τηλεφωνικά και μιλώντας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΙΚΑ να αποσαφηνίσει τι ακριβώς ισχύει.

Ο ίδιος όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και αναμένεται σήμερα κιόλας να αναζητήσει τι ακριβώς συμβαίνει καθώς όπως υπογράμμισε είναι «εάν μη τι άλλο παράλογο ενώ η ρύθμιση γίνεται για να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες για ελάχιστες μέρες καθυστέρησης να καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά ποσά προσαύξησης και τελικά να χάνουν και την ίδια τη ρύθμιση.

«Δεν ξέρω ποιος καθορίζει αυτά τα πρόστιμα όμως είναι πέρα για πέρα εξοντωτικά για όλους τους επαγγελματίες που προσπαθούμε να διατηρηθούμε ζωντανοί με νύχια και με δόντια και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του για τον τρόπο τελικά με τον οποίο οι περιορισμοί που υπάρχουν «στραγγαλίζουν» και τις τελευταίες προσπάθειες των μικρομεσαίων να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους μέσα στην κρίση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου