ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για επιδόματα και συνταξιοδότηση

αγωνία-για-επιδόματα-και-συνταξιοδότ-686422

Δεκάδες είναι τα αιτήματα εργαζόμενων και ανέργων στο Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής στο Βόλο

Πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη; Τι άδειες και επιδόματα δικαιούμαι; Τι ισχύει στο καθεστώς επίσχεσης εργασίας; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που δέχονται καθημερινά από Βολιώτες οι υπάλληλοι του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Από τον Μάρτιο του 2014 που ξεκίνησε το Δίκτυο να λειτουργεί στο Βόλο, έχουν υποβληθεί περισσότερα από 100 ερωτήματα που αφορούν εργασιακά ζητήματα, ενώ παράλληλα έχουν υποβληθεί περισσότερα από 30 ατομικά αιτήματα που αφορούν διαπροσωπικά ζητήματα.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η σύμβουλος του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής στο Βόλο κ. Κατερίνα Μούτου, μέσα από την υπηρεσία εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να ενημερώνονται δωρεάν για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων, απασχόλησης και αγοράς εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης αλλά και θέματα απασχόλησης.

Μάλιστα αναφέρει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο από εργαζόμενους όσο και από ανέργους, επισημαίνοντας ότι τα συχνότερα ερωτήματα αφορούν θέματα συνταξιοδότησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος του δικτύου είναι να αποτελέσει έναν βασικό πόλο αξιόπιστης, έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής του εργατικού δυναμικού της πόλης και να συμβάλει στη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού, αντίστοιχου, Εθνικού Δικτύου Συστήματος Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής.

Επίσης το δίκτυο παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στο σύνολο των εργαζομένων και του εργατικού δυναμικού γενικότερα καθώς επίσης συμβάλει στη συνδικαλιστική δραστηριότητα, στο πεδίο της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων, με την ενδυνάμωση των εργαζομένων της περιοχής στους χώρους εργασίας.

Το Δίκτυο απευθύνεται στο σύνολο του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα, στους εργαζόμενους, τους επισφαλείς εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς, επιμελητήρια και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.inegsee.gr μέσω e-mail (για το νομό Μαγνησίας [email protected]). Επίσης με εγγραφή στη σχετική λίστα της διαδραστικής πλατφόρμας και φυσικά με προσωπική επαφή στις κατά τόπους υπηρεσίες του Δικτύου (για το νομό Μαγνησίας Εργατικό Κέντρο Βόλου, Μακρυνίτσης 38, τηλ. 2421024735, fax 2421039600, υπεύθυνη Δικτύου Μούτου Κατερίνα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου